ABD'den Ankara'ya kritik ziyaret!

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, dün Irak'ta ABD işgalinin resmen sona erdiğini açıkladıktan sonra geç saatlerde Türkiye'ye geldi. Panetta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşecek ancak resmi programda Başbakan Erdoğan'la görüşme bulunmuyor.ABD Savunma Ba

ABD'den Ankara'ya kritik ziyaret!

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, dün Irak'ta ABD işgalinin resmen sona erdiğini açıkladıktan sonra geç saatlerde Türkiye'ye geldi. Panetta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşecek ancak resmi programda Başbakan Erdoğan'la görüşme bulunmuyor.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, dün geç saatlerde Türkiye'ye geldi. Geliş saati sır gibi saklanan Panetta, Türkiye'ye geldikten sonra mevkidaşı, Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz'la bir görüşme yaptı. 

Bugüne Anıtkabir ziyaretiyle başlayan Panetta, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşecek. Resmi ziyaret programında Başbakan Erdoğan'la bir görüşmesi bulunmamasına rağmen Panetta'nın Başbakan'la da görüşmesi bekleniyor.

Panetta'nın ziyaretinin temel gündeminde ise terörle ortak mücadele bulunuyor. Yıl sonunda Irak'dan tamamen çekilmiş olacak olan ABD, Adana'daki İncirlik Üssü'nü daha aktif kullanmak istiyor. Buna karşılık Ankara ise ABD'den daha hızlı ve etkili istihbarat talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset