"ABD Türkiye'yi terbiye etme anlayışından vazgeçmeli"

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen kampına katıldı. Bahçeli, MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu mensuplarının katılımı ile bir otelde düzenle

"ABD Türkiye'yi terbiye etme anlayışından vazgeçmeli"

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen kampına katıldı.
 
Bahçeli, MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu mensuplarının katılımı ile bir otelde düzenlenen kampa kendi kullandığı klasik otomobili ile geldi. Sarı renkteki ve 06 TCD 07 plakalı, 1970 model otomobili kullanan MHP lideri Bahçeli, kampı ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Özgür Suriye Ordusu üyelerinin eğitileceği yorumları sorulan Bahçeli, "Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'yi terbiye etme anlayışından vazgeçmelidir. Kimi eğitecek, kimi donatacak. Böyle şey mi olur?" dedi.

"ERDOĞAN NEREDE OLDUĞUNU ARTIK KESİNLEŞTİRSİN"
Kızılcahamam Kampı'ndan klasik otomobiliyle ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde yaşanan olaylara ilişkin olarak Meclis açılır açılmaz bazı yasal düzenlemeler yapılacağına dair açıklamaları ile ilgili sorulan soru için "MHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu üyeleri ortak toplantısını Kızılcahamam'da 2 gün süre ile gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin gündemi üzerinden arkadaşlarımız ayrıntılı bir şekilde düşüncelerini paylaşmışlardır. Önemli değerlendirmeler yapılmıştır. Sayın Erdoğan, nerede olduğunu artık kesinleştirsin. Cumhurbaşkanı mıdır başbakan mıdır? Bir parti genel başkanı mıdır? Ne olduğunu net olarak ifade etsin. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanı olarak görevini üstlenme huyundan vazgeçsin. Eğer Meclis'e birileri bir şey getirecekse bu iktidar partisinin sorumluluğu altındadır. Ya Bakanlar Kurulu sunar ya grup başkanvekilleri konuyu gündeme getirir ve Meclis'te tartışılır. Cumhurbaşkanının görevi anayasaya sadık kalacaksın Meclis sonuçları üzerinde onaylama veya reddetme halidir. Cumhurbaşkanının Türk milletinin böyle karmakarışık bir ortamda bulunduğu sürede fazla konuşmamasını, siyasi gezilerine son vermesi ve devlet imkanları ile başbakanlıktaki alışkanlıklarının toplu açılış törenleri ile gerçekleştirme yolunu tercih etmemesini tavsiye ederiz. Cumhurbaşkanı toplu açılışın nesini yapacak? Müsade etsin de onu Davutoğlu yapsın" ifadelerini kullandı.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZ PKK İLE OLAN İLİŞKİLERİ VARSA BUNU KESMELİ"
Gerilimlere son verilmelidir diyen Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkanlarını, emniyet gücünü seferber etmeli ve olaylara son vermelidir. Bunda başarılı olmak mecburiyetindedir. Türkiye'de yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimiz çok sabırlı soğukkanlı olmalı ve PKK ile olan ilişkileri varsa bunu kesmeli PKK'nın bütün eylemlere karşı da mesafeli durmalıdır. Eğer PKK, Diyarbakır'da Mardin'de veya o bölgede herhangi bir ilimizde ve ilçemizde yapılmış eylemlere karşı desteğini orada yaşayan halktan bulmazsa artık yapacağı bir eylem de kalmaz o eylemin sonucunu alması da mümkün değildir" diye konuştu.

"KİMİ EĞİTECEK, KİMİ DONATACAK?"
Özgür Suriye Ordusu üyelerinin eğitilmesinin gündemde olduğu ve bu konu hakkında görüşleri sorulan Bahçeli, "Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'yi terbiye etme anlayışından vazgeçmelidir. Kimi eğitecek, kimi donatacak. Böyle şey mi olur?" şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler