"500 bin konut hedefi koyduk"

Başbakan'ın sözlerinden satır başları şöyle:  İnşaat sektörü son 8 yılda rekor seviyelerde büyüme kaydetmesine çok büyük katkılar sağladı. İnşaat sektörümüz yurtdışında çok büyük işler başardı, yurt dışı müteaahitlik hizmetlerinde 2003'de 225 firma arasın

"500 bin konut hedefi koyduk"

Başbakan'ın sözlerinden satır başları şöyle:

 

İnşaat sektörü son 8 yılda rekor seviyelerde büyüme kaydetmesine çok büyük katkılar sağladı.

 

İnşaat sektörümüz yurtdışında çok büyük işler başardı, yurt dışı müteaahitlik hizmetlerinde 2003'de 225 firma arasında 8 Türk firması var iken şimdi ise 33 Türk firması yer alıyor.

 

Konut bir insan hakkıdır, biz her çocuğun her insanın insanca yaşayabileceği konutlara, mahallere ihtiyacı olduğunu onlara bunu bir hak olarak görüyoruz.

 

İstanbul'u değiştirmemiz şart, daha çok yol almamız gerekiyor. Tabi bunu yaparken vatandaşlarımızında onayını almamız gerekiyor. Artık çarpık kentleşmeye karşı muamma göstermiyoruz.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde İstanbul'u nasıl modernleştiririz diye çok uğraştık. O dönemde KİPTAŞ'ı kurduk. yarım kalmış projelere el attım.4.5 yıl da KİPTAŞ eliyle 17 bin konut yaptık. Şimdi ise bu projelerimizi Türkiye geneline yaydık. TOKİ dünyada örneği olmayan işlere imza attı.

 

Biz 500 bin konut hedefi koyduk. Bize inanmadılar, hayal olduğunu iddia ettiler. Ancak biz bunun olabileceğini gösterdik. Nisan, Mayıs gibi 512 bin konut sayısına ulaşmış olacağız. Çoğu ilimizde konutlar, modern mahalleler oluşturuyoruz. TOKİ'nin bu başarısı dünyada örnek alınırken, İçeride ise zaman zaman bir takım kesimler tarafından eleştirilip, TOKİ'nin şevki kırılıyor.

 

Morgage krizi dünyayı etkisi altına alırken, bizde ise konut krizi yaşanmamış, Türkiye bu krizi TOKİ projeleriyle atlatmıştır.

 

Siyasete girdiğimden beri her an yoksul kesimin içinde oldum, her an gecekondu mahallelerinde oldu. O kapıları çaldım, evlerine misafir oldum. Yaşadıkları şartları bizzat kendi gözümle gördüm. Eğer bir gecekonduda yaşıyorsanız, anneler sabahın köründe kömürlükten eve kömür taşır. Yalıtım yok, bir tek oda ısınsa bile o ev için o çok iyidir. Okula gitmek için yol yok, su yok. İşe gidecekler çamur içinde duraklara varıp işe gidene kadar helak olur.

 

Şimdi yaptığımız konutların tesliminde soruyu çocuklara yöneltiyorum, odan sıcak mı diye? evet sıcak diyor. İşte bir çocuğun sevinmesi bizim için dünyaya bedeldir. Biz şuan 350 bin ailenin çocuklarını sevindirmenin memnuniyeti içerisindeyiz.

 

399 bin adet konut sosyal konuttur. Burada kar amacı güdülmiyor

74 bin konut afetzedelere yönelik yaptık

Şehit ailelerine, malullere faizsiz konut kredisi verdik

Yoksullara yönelik 100 TL taksitli 36 bin konutun inşaatı başladı.

 

36 yeni köy oluşturmak için 4 bin 51 konut inşaa ettik.

MEB ile imazalanan protokol gereği 1.7 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdi

Sosyal Esirgeme Kurumu'na 193 milyon TL'lik yatırım yapıldı

30 sevgi evi

6 rehabilitasyon merkezi

Sağlık Bakanlığı ile 3.6 milyar TL'lik yatırım yapıldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset