45 Derecede Başbakan'ı beklediler

ŞIRNAK'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 45 dereceyi bulan sıcakta bekleyen kalabalıktakiler, korunmak için kendilerine dağıtılan şapkaları takarken, bazıları da ellerindeki Türk bayraklarıyla başları

45 Derecede Başbakan'ı beklediler

ŞIRNAK'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 45 dereceyi bulan sıcakta bekleyen kalabalıktakiler, korunmak için kendilerine dağıtılan şapkaları takarken, bazıları da ellerindeki Türk bayraklarıyla başlarını örttü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Şerafettin Elçi Havalimanı açılışı törenine Şırnak'ın başta Cizre olmak üzere tüm ilçelerinden vatandaşlar katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinden sonra havalimanındaki tören alanına alınan yöresel giysili kadınlar ve erkekler, havalimanına Elçi'nin isminin verilmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Tören alanında bekleyen kadın ve erkekler, 45 dereceyi bulan sıcaktan korunmak için kendilerine dağıtılan şapkaları takarken, Türk bayraklarıyla da başlarına gölge yapmaya çalıştı. Alandaki vatandaşların serinleyebilmesi için kurulan soğuk hava püskürtme sistemi de yetersiz kaldı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi, Cudi ile Küpeli dağlarına bakan İdil ile Şırnak arasındaki havalimanının üzerinde sürekli 2 Kobra helikopteri uçarken, tepelerde ise keskin nişancı özel harekat timleri sürekli çevreyi gözetledi.

Havalimanı giriş kapısın yanına ise, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Türkçe, 'Sayın Başbakanımız hoş geldiniz', Kürtçe, 'Birêz Serok Wezir Hun Bi Xêr Hatin' yazılı pankart asıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset