4 bakan gidici

AKP’nin derin kulislerine göre; Başbakan Erdoğan yeni kabinede listeye almayacağı bakanları kafasında netleştirdi.AKP’nin derin kulislerine göre; Başbakan Erdoğan yeni kabinede listeye almayacağı bakanları kafasında netleştirdi. Ömer Dinçer, Mehmet Şimşek

4 bakan gidici

AKP’nin derin kulislerine göre; Başbakan Erdoğan yeni kabinede listeye almayacağı bakanları kafasında netleştirdi.

AKP’nin derin kulislerine göre; Başbakan Erdoğan yeni kabinede listeye almayacağı bakanları kafasında netleştirdi. Ömer Dinçer, Mehmet Şimşek, Recep Akdağ ve Ertuğrul Günay gidici…

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP tüzüğüne göre önümüzdeki genel seçimde genel başkanlığı bırakacak. Erdoğan, “ustalık” dönemi olarak adlandırdığı bu son dönemin finalinde kabinede değişiklik yapacak. En az 4 bakan, kırmızı plakaya veda etmeye hazırlanıyor. Gidecek ve gelecek isimler arasında ise sürprizler bulunuyor. İşte iktidar partisinin başkent Ankara’daki ‘derin kulisleri’nde dillendirilenler:

KOD ADI ‘ÖMER’: Kabine değişikliğine ilginç bir formül bulundu. Görevden alınması beklenen isimler şunlar: Ömer Dinçer, Mehmet Şimşek, Ertuğrul Günay ve Recep Akdağ. Bakanların isimlerinin ilk harfleri kodlandığında ‘Ömer’ ismi ortaya çıkıyor. Bu durumu bazı AKP’liler “Artık Ömer’in adaletiyle bir kabine dönemi yaşanmalı” diye yorumluyor.

10 YILDIR BAKAN: AKP hükümetlerinde bakanlık koltuğunda 10 yıldır oturan iki isim var: Binali Yıldırım ve Recep Akdağ… Başbakan’ın, Yıldırım’la yola devam etmek istediği ancak Akdağ’ı ‘dinlenmeye’ alacağı konuşuluyor. Sağlık Bakanlığı için iki güçlü isim var: Trabzonlu olan TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı  Cevdet Erdöl ve bakanlık eski müsteşarı Adana Milletvekili Necdet Ünüvar.

PARANIN BAŞINA CANİKLİ: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in koltuğuna ise AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin oturtulması bekleniyor. AKP’nin kurucusu olan ve Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği yapan Canikli, Maliye geçmişi olan bir isim… Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı.

MEB’DE DEĞİŞİM: AKP milletvekillerinin en çok eleştirdiği isim olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de yeni kabinede liste dışı kalacak isimlerin başında geliyor. Dinçer’in yerine ise halen Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal’ın adı geçiyor.

GÜNAY LİSTEDE: Zaman zaman ‘bakanlıktan ayrılmasının sürpriz olmayacağını’ ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bakanlık görevinden alınacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ikna etmesi durumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı değiştirmeyi düşündüğü de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset