3 BDP'liye onay verdi !

Erdoğan'ın 'Adalet Bakanı ile netleştireceğiz' dediği BDP heyetinde Demirtaş, Buldan ve Türk'ün ismi onaylandı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de İmralı'ya gidecek heyetin BDP tarafından Adalet Bakanlığı'na iletildiğini belirterek, "dün akşam netl

3 BDP'liye  onay verdi !

Erdoğan'ın 'Adalet Bakanı ile netleştireceğiz' dediği BDP heyetinde Demirtaş, Buldan ve Türk'ün ismi onaylandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de İmralı'ya gidecek heyetin BDP tarafından Adalet Bakanlığı'na iletildiğini belirterek, "dün akşam netleştireceğiz" açıklaması üzerine BDP heyeti adaya gidiş için beklemeye başladı. İmralı heyetinde yer alacak isimler netlik kazandı. Kardeş Mehmet Öcalan'ın bugün İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşebileceği belirtiliyor.
 
ÜÇ İSME OLUR VERDİ
 
Erdoğan'ın da "olur" verdiği üç ismin, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk olduğu netleşmişti. Bu isimlerle ilgili yazılı başvurunun henüz yapılmadığı ancak isimlerin şifahi olarak Erdoğan'a iletildiği bildirildi.
 
Erdoğan ise son kararını henüz BDP'ye bildirmedi. BDP de bu nedenle, son dakikada isimlerle ilgili değişiklik olabileceği düşüncesiyle yazılı başvuruyu henüz yapmadı ancak 3 ismin İmralı'ya gidecekmiş gibi hazırlık yaptığı bildirildi. Adalet Bakanlığı ile BDP arasında önceki akşam telefon trafiği yaşanırken İmralı'ya salı ya da en geç çarşamba gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
 
BDP heyeti öncesi kardeş Mehmet Öcalan'a ise izin çıktı. Mehmet Öcalan'ın bugün öğleden sonra İmralı'ya gideceği öğrenildi. Öcalan'ın kardeşi "Adaya gitmek için hazır bekliyorum" dedi.
 
"BAŞBAKAN DA FARKINDA"
 
Erdoğan'ın çözüm ve barışa yönelik konuşmasını "Geç ama önemli" diye değerlendiren Buldan, şunları söyledi:
 
"Başbakan BDP'ye başından beri desteği vermiş olsaydı çok şey değişirdi. 6 yıldır parlamentodayız. 6 yıl önce bizi görmüş olsaydı, BDP'nin çabalarını görmüş olsaydı, barış belki daha çabuk gelecekti. Ama yine de zararın neresinden dönsek kardır misali olumlu değerlendirmek gerekiyor. BDP her zaman barıştan yana olduğunu ifade etmiştir. Başbakan da artık bir şeylerin farkında."
 
Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın barışa yönelik açıklamasını "Çok önemli bir açıklama" diyerek destekleyen Buldan, "Emine Erdoğan'ın konuşması önemli. Emine Erdoğan bugüne kadar hiç böyle bir konuşma yapmamıştı. Emine Erdoğan, daha önce first lady olarak konuşma yapıyordu.
 
Barışa dair bir şeyler söylememişti. Ancak bunun devamı gelmeli. Emine Erdoğan, Hayrünnisa Gül gibi isimlerin barışa katkı sunması lazım. Bu tür konuşmalar kadınları cesaretlendirecek konuşmalardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler