1.5 liralık mazotun formülünü açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında üreticinin mazotu 1.5 TL'ye nasıl alabileceğini Niğde'deki mitinginde rakam vererek açıkladı.Kılıçdaroğlu, "Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler 'Verdiğiniz rakamlar d

1.5 liralık mazotun formülünü açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında üreticinin mazotu 1.5 TL'ye nasıl alabileceğini Niğde'deki mitinginde rakam vererek açıkladı.
Kılıçdaroğlu, "Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler 'Verdiğiniz rakamlar doğru değildir' diye. 1.21 kuruş. Biz kaçtan vereceğiz? 1.5 liradan vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Kim kazanacak? Hem devlet kazanacak, hem köylü kazanacak" dedi.
 
Nevşehir'den karayolu ile Niğde'ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, doğrudan mitingin düzenlendiği Kent Meydanı'na geçti. Kendisini karşılayan yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına CHP iktidarında Türkiye'deki yoksulluğu ve işsizliği bitirme sözüyle başladı.
 
Kılıçdaroğlu ayrıca diğer vaadleri için "Parayı nereden bulacaksın?" diye sorulduğunu, hepsinin kaynağının bulunduğunu belirtti, "Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın, köşeyi dönme aracı olmasın" dedi. 
 
Herkesin ürettiğinin karşılığını alması sözü de veren CHP Genel Başkanı, "Çünkü ben siyaseti insan için yapıyorum, sizin için yapıyorum" diye konuşmasını sürdürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Yeni bir başlangıca var mısınız?" diye sordu, refahı tabana yayan bir politika vaadini tekrarladı. Annesi ablası okuma-yazma bilmeyen 7 çocuklu bir ailenin ferdi olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bugün CHP'nin genel başkanı olduğunu, bunu Atatürk'e ve cumhuriyete borçlu olduğunu da söyledikten sonra, "Tek arzum, tek ricam var. 7 Haziran'da mühürünüzü CHP logosunun altına gönül rahatlığı ile basmanızdır. Size güveniyorum. Ben de sözüm söz diyorum. Bayrağıma, ülkeme saygılıyım. Benim için yandaş yok, vatandaş var."
 
'NİĞDE'YE HAVAALANI NEDEN YAPILMIYOR?'
 
Konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'nin sorunlarına da değinerek kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan havaalanının 1996 yılında temelinin atıldığını ancak şu ana kadar bir kazma bile vurulmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Oysa Niğde için havaalanı çok önemlidir. Neden yapılmıyor, para mı yok? Yandaşa gelince para var, Niğde'ye gelince para yok. Sözüm söz, onu yapacağız. Niğde'de patates üreticilerinin sorunu var. Patates, çiftçi üreticisinin sorunlarını kaldırmak boynumun borcu" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "Yaklaşık 1.75- 1.80 lira civarındadır" dediği mazotun rafineri çıkış fiyatının, daha düşük olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:
 
"Sözüm söz, söylüyorum. Çiftçi için mazotu 1.5 TL yapacağız. Bu bizim sözümüz. 'Petrol dışarıdan geliyor, karşılığında dolar ödeniyor, siz nasıl bunu yapacaksınız?' diyorlar. Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler 'Verdiğiniz rakamlar doğru değildir' diye. 1.21 kuruş. Biz kaçtan vereceğiz? 1.5 liradan vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Kim kazanacak? Hem devlet kazanacak, hem köylü kazanacak. 'Bunu nasıl yapacaksınız?' diyorlar. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre üretim için vereceğiz. Mısır'daki sağır sultan da duysun bunu."
 
KAMYONCULARA K1 BELGESİ İPTAL SÖZÜ
 
İktidara geldiğinde 'yandaş için çalışmayacağını ve cebini de doldurmayıp dolduranlara da izin vermeyeceğini' ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benim için yandaş yok vatandaş var. Vatandaş zenginleşecek" dedi. Kamyon şoförlerinin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, K1 Belgesi'nin 18 bin lira olduğunu, kendi iktidarlarında kamyon şoförlerinin belgelerini yenilemeden araçlarını yenileyebileceklerinin sözü verdi. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye sözünü yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
 
"Sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeli'ye para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince 'Para yok.' Ben de diyorum ki 'Emekliye de vatandaşa da para var.' Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın. Gel Niğde'nin patates üreticisine sor bakalım 'Faiz lobisi nerede?' diye. Tarlada, bakkalda, fabrikada insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü ben siyaseti insan için sizin için yapıyorum. Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değildir. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. aylığı bin liranın altında olana açlığa mahkum edilen 8 milyon insanımız var. " 
 
AYAKKABI KUTULARINI BİLİYORUM
 
Miting sırasında vatandaşlardan biri ayakkabılarını çıkararak Kılıçdaroğlu'na gösterdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Ayakkabıyı, ayakkabı kutularını da biliyorum. Hiç meraklanmayın. Siz 13 yılda işsizliği yenememişseniz yeni bir başlangıç yapmamız lazım" dedi.
 
İktidar olduklarında 'CHP'den ya da başka bir partiden' diye ayrım yapmadan bir yönetim sergileyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceklerini, asgari ücreti 1500 lira yapacaklarını tekrarladı. 
 
Türkiye'de refahı tabana yayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında taşeron işçiliğini ortadan kaldıracağız. Ne diyorlar, 'Parayı nereden bulacaksınız?' Zaten parayı devlet ödüyor, taşeron da işçilere ödüyor. Biz ne yapıyoruz? Aradan köle tüccarını kaldırıyoruz. Bu kadar basit" diye konuştu.
 
İMAM HATİPLERİ NEDEN KAPATALIM?
 
Seçim beyannamesinde yer alan kesintisiz eğitim vaadiyle CHP'nin imam hatip okullarını kapatacağı yönündeki eleştirilere Balıkesir'deki mitinginde cevap veren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde herkesin özgürce istediği okulda okuyacağı Niğde de tekrarlayarak şunları söyledi:
 
"Her evde huzur olsun. Huzur içinde yaşamak istiyoruz gerginlik, kavga istemiyoruz. İnanç üzerinden siyaset yapmak istemiyoruz. Gidip propaganda yapıyorlar 'CHP imam hatip okullarını kapatacakmış' diye. Yahu niye kapatalım? İmam hatibi kuran, Diyanet İşleri'ni kuran zaten CHP. Yalana, dolana inanmayın. Ankara'daki beyler duysunlar. Sen elmasta, incide, yakutta vergiyi sıfırladın. Ben de mazotta sıfırlayacağım. Ne var bunda? Onlardan alacağım çiftçiden almayacağım."
 
TOPLU KONUT TEMELİ ATTI
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Bor İlçesi'ne geçti. Burada bir kahvehaneye giren Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet etti. Daha sonra kahvehanenin yanındaki türbede dua eden Kılıçdaroğlu, ilçeye bağlı Kemerhisar Beldesi'ne geçti. Kılıçdaroğlu burada CHP'li Kemerhisar Belediyesi tarafından yaptırılan toplu konutların temelini attıktan sonra seçim otobüsüyle Niğde'den ayrıldı.
 
 
'KARARI TANIMIYORUM' DEMEK DOĞRU DEĞİLDİR
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'nin Bor İlçesi'nde kahvede vatandaşlarla sohbet ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile polislerin tahliye edilmesi için mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından yaşananlarla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
"Yargı kararlarının uygulanması lazım arkadaşlar. Demokratik ülkelerde bir mahkeme bir karar verdiği zaman bu karara herkesin uyması gerekir. Mahkemenin kararı yanlış ise onu kendi prosedürü içinde yargının bu kararı bu sorunu çözmesi gerekiyor. Asliye Hukuk Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için var. Yargı kendi içinde sorunu çözer ve adaleti sağlar. Ama 'Bir mahkemenin verdiği kararı ben uygulamayacağım, çünkü o mahkeme kararını tanımıyorum' demek demokrasilerde olmaz doğru değildir. Bu anayasal bir suçtur. Bu adalete olan güveni de temelinden sarsar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler