101 vekilden 59'u gidiyor mu?

CHP üst yönetiminden edinilen bilgilere göre; halen TBMM’de bulunan 101 CHP milletvekilinden 27’si yeni dönemde de kendisine yer bulacak, ancak 59’u artık listelere giremeyecek ve haklarında olumsuz görüş olmasa da 2 veya daha fazla dönem milletvekilliği

101 vekilden 59'u gidiyor mu?

CHP üst yönetiminden edinilen bilgilere göre; halen TBMM’de bulunan 101 CHP milletvekilinden 27’si yeni dönemde de kendisine yer bulacak, ancak 59’u artık listelere giremeyecek ve haklarında olumsuz görüş olmasa da 2 veya daha fazla dönem milletvekilliği yapmış olmaları nedeniyle 15 vekil hakkındaki son karar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları verecek. Bu durumda CHP grubunun yüzde 75 oranında yenilenmesi gündeme gelecek.

Sav artık ‘1 numara’ değil

Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) edinilen bilgiye göre; Eski Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte klasikleşmiş hale gelen bir kural bu seçimde yıkılacak. Bugüne kadar Ankara 1. Bölge’den 1. sıra adayı olarak Meclis’e giren Sav, bu kez Ankara 2. Bölge’ye kaydırılmadığı takdirde 1. Bölge’de 2. veya 3. sıradan aday gösterilecek. Sav’ın üstünde Sencer Ayata’nın yer alabileceği belirtiliyor.

Balbay İzmir’e

“Ergenekon” davası sanıklarından Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın adaylıklarına CHP yönetiminde sıcak bakılırken Balbay’ın Aydın’dan değil İzmir’den aday gösterme kararı alındığı öğrenildi.

CHP kulislerinde milletvekili listelerine girmesi beklenen Kılıçdaroğlu dışındaki 26 isim bölgelerine göre sırasıyla şöyle: Hulusi Güvel, Emrehan Halıcı, Önder Sav, Deniz Baykal, Ensar Öğüt, Hüseyin Pazarcı, Tayfun İçli, Bihlun Tamaylıgil, Güldal Mumcu, Kemal Anadol, Oğuz Oyan, Harun Öztürk, Mehmet Ali Susam, Şevki Kulkuloğlu, Turgut Dibek, Atila Kart, Haluk Koç, Engin Altay, Malik Ecder Özdemir, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Kamer Genç, Muharrem İnce, Ali İhsan Köktürk, Ramazan Kerim Özkan, Vahap Seçer.

Kılıçdaroğlu ve yardımcılarının, üzerinde karar verme aşamasında olduğu 15 milletvekilinin bulunduğu öğrenildi. Haklarında olumsuz görüş olmasa da bu isimlerden bazılarının 2 veya daha fazla kez milletvekili olmalarının da bu kez listeye girmelerini güçleştirdiği kaydedilen isimler ise şunlar: Tacidar Seyhan, Hakkı Suha Okay, Hüsnü Çöllü, Atilla Emek, Eşref Karaibrahim, Mevlüt Coşkuner, Şükrü Elekdağ, Mustafa Özyürek, Çetin Soysal, Sacid Yıldız, Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, Mevlüt Aslanoğlu, Orhan Ziya Diren, Osman Coşkunoğlu.

Listeye girmesi beklenmeyenler

Yönetime yakın isimlerin yeni döneme taşınmasına şans tanımadığı 59 milletvekili ise şöyle: Nevin Gaye Erbatur, Şevket Köse, Halil Ünlütepe, Hüseyin Ünsal, Zekeriya Akıncı, Yılmaz Ateş, Nesrin Baytok, Fatih Atay, Tekin Bingöl, Osman Kaptan, Tayfur Süner, Ergün Aydoğan, Rıza Yalçınkaya, Yaşar Tüzün, Kemal Demirel, Onur Öymen, Abdullah Özer, Ahmet Küçük, Derviş Günday, Ali Rıza Ertemür, Rasim Çakır, Bilgin Paçarız, Erol Tınaztepe, Murat Sönmez, Yaşar Ağyüz, Akif Ekici, Fuat Çay, Gökhan Durgun, Abdülaziz Yazar, Necla Arat, Algan Hacaloğlu, Birgen Keleş, Bayram Meral, Şinasi Öktem, Mehmet Ali Özpolat, Nur Serter, Mehmet Sevigen, Ahmet Tan, Ali Topuz, Kemal Anadol, Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Abdürrezzak Erten, Durdu Özbolat, Tansel Barış, Hikmet Erenkaya, Cevdet Selvi, Şahin Mengü, İsa Gök, Ali Oksal, Ali Rıza Öztürk, Ali Arslan, Fevzi Topuz, Rahmi Güner, Suat Binici, Enis Tütüncü, Ali Koçal. Gürol Ergin ile Esfender Korkmaz ise adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

60 PM üyesi listede

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu dahil toplam 81 kişiden oluşan Parti Meclisi’nin (PM) üçte ikisine denk gelen 60 kişinin ismi MYK’nın hazırladığı milletvekili aday listesinde yer alıyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu ve ekibinin hazırladığı aday listesinin PM’den bütünlüğü bozulmadan onay alacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset