'10 canın sorumluluğu bize aittir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 10 kişinin hayatını kaybettiği sel faciasının yaşandığı Samsun'da incelemelerde bulundu.Bölgedeki son durumla ilgili açıklama yapan

'10 canın sorumluluğu bize aittir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 10 kişinin hayatını kaybettiği sel faciasının yaşandığı Samsun'da incelemelerde bulundu.

Bölgedeki son durumla ilgili açıklama yapan bakanlar aynı zamanda kentsel dönüşümün sağlıklı yapılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veriyor. Sel faciasında en fazla can kaybının yaşandığı ve eleştirilerin hedefinde olan TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da yaşananları tam bir felaket olarak değerlendirirken, imar kanununda değişikliğe gidilebileceğini söyledi. Selin geride bıraktığı bilançoyla ilgili resmi rakamları açıklayan Bakan Kılıç 367 evin,333 işyerinin zarar gördüğünü ve çok sayıda köprünün ise hasarlı hale geldiğini belirtti.

Samsun'a Başbakanlık'tan ilk etapta 2,5 milyon liralık yardım yapıldığını ifade eden Bakan Kılıç, en kısa zamanda yaraların sarılacağını açıkladı.

Son olarak konuşan ve eleştirilerin hedefindeki isim olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ölen 10 kişinin sorumluluğunun hükümete ait olduğunu belirtti.

En fazla can kaybının yaşandığı TOKİ konutlarında sıkıntı olmadığını ifade eden Bayraktar, "Yaşanan felakette benim ihmalim varsa bende cezamı çekerim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset