Şirince'de küçük tufan

Maya Takvimi'ne göre kıyametin tarihi 21 Aralık 2012'ydi. Kurtuluş adresi ise Şirince'ydi. Ancak şirin köy, önce yağmurla gerildi. Geceyi aydınlatan şimşekler, herkesin yüreğine indi. Yabancı turistler kendinden geçti.Milattan Önce yaşayan Maya Uygarlığı,

Şirince'de küçük tufan

Maya Takvimi'ne göre kıyametin tarihi 21 Aralık 2012'ydi. Kurtuluş adresi ise Şirince'ydi. Ancak şirin köy, önce yağmurla gerildi. Geceyi aydınlatan şimşekler, herkesin yüreğine indi. Yabancı turistler kendinden geçti.

Milattan Önce yaşayan Maya Uygarlığı, kıyamet tarihini miras bıraktı. "Ey insanoğlu 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacak" diye taşlara yazdı. Zaman su gibi aktı. Ve beklenen gün geldi çattı. Kıyamet küresel, ama kurtuluş tek noktadaydı. Biyonerji uzmanları "İzmir'in Şirince ilçesi kıyametten etkilenmeyecek" deyince dünya buraya aktı.

BU DA SAAT 03:45 KABUSU
Köydeki pansiyonlarda yer kalmadı, yöre halkı da "Acep ne olacak 21 Aralık'ta" deyip beklemeye başladı. İşte o ana sayılı saatler kala, bölgeyi heyecan sardı. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel'in haberine göre zira önceki gece Şirince'de küçük bir tufan yaşandı. Saat 03:45'te şimşekler çaktı. Gece, gündüz misali aydınlandı. Kıyamet günü bir geminin ineceği sanılan Maden Dağı'na ise yıldırımlar düştü.

SABAHA KADAR SÜRDÜ
Bardaktan boşalırcasına bir yağmur yağdı. Bu sırada Şirince'de bulunan herkesin ödü patladı. Bazı vatandaşlar sokaklara fırladı. Turistler ise kaldıkları konakların bodrumlarına kaçtı. Herkes birbirine bakarak "Kıyamet erken mi koptu" diye sordu. Bu gerilim sabaha kadar sürdü. Uykusuz geçen gecenin sonunda ise Şirince sessizliğe büründü.

MADEN DAĞI YILDIRIMA KARIŞTI...
Maya Uygarlığı'na göre Şirince'nin sırrı, sırtını dayadığı Maden Dağı'nda gizliydi. Peki tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Şirince'deki dağın gizemi neydi. Buna göre Mayalar'ı simgeleyen M şeklindeki Maden Dağı, 21 Aralık'ta ayakta kalacak. Nuh Tufanı'nda bu tepeye oturan gemi, tekrar ortaya çıkacak. Gemiye binenler de kıyametten kurtulacak.

21 ARALIK TEZGAHI
Kıyamet korkusu, Şirince'de tavan yaptı. Küresel gerilim, çarşıya pazara da yansıdı. Şirince'ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi bile kıyametten nasibini aldı. Dün kurulan pazar da bunun en iyi kanıtıydı. Pazarcılar, "Kıyamet kampanyası" yapıp fiyatları indirdi. "Kıyamet domatesinin" kilosu 1 TL'ye kadar düştü. "Kıyamet marulu" da bu kampanyadan nasibini gördü. Turistleri bilmeyiz ama bölge halkı bundan memnundu...

* Pazarcılar "Ne olur ne olmaz" diye 21 Aralık öncesi stokları tüketmeye başladı. Bu nedenle fiyatlar, yarı yarıya indi. İstanbul'da kilosu 3.5, 4 TL'yi bulan ıspanak, Selçuk'ta 2 TL'yi gördü.

YERLi MERAK
Kıyamet söylentileri, yol yaptı. İstanbul'dan bir grup, dün soluğu Şirince'de aldı. Dört iş arkadaşından oluşan grup, "Ünlüleri ve kıyameti görmeye geldik" dedi. Bazı arkadaşlarının da yolda olduğunu söyledi.

POP'ÜLER KONU
Şirinceli Müzik Grubu Arteks, Kıyamet-i Şirince isimli bir şarkı besteledi. Söz ve müziğini Metin Cihangir ile Tolga Mert'in yazdığı şarkıya bir de klip çekildi.

GURBETTEN GELDİ
Mayalar'ın kıyamet dalgasına gurbetçiler de katıldı. Almanya'da yaşayan Aydın Akgün adlı gurbetçi valizini toplayıp Şirince'ye koştu. "Maksat hem tatil hem de kıyamet heyecanı" diye konuştu.

NASRETTİN HOCA MİSALİ
"Kıyamet"e bir yorum da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Nasrettin Hoca, 'Hanım ölürse küçük, biz ölürsek büyük kıyamet' diyor ya, herkes kendi kıyametine baksın" dedi.

GERÇEK KORKU
Maya tahminine en gerçek tepki, Şirinceli 85 yaşındaki Nemika Gülümser'den geldi. Nemika Nine, "Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir. Ben en çok canlı bombadan korkuyorum. Halkın arasına girip herkesi öldürüyorlar" dedi.

NİKSAR ŞİRİNCE'YE KARŞI
Şöhreti yakalayan Şirince'ye rakip, Tokat'tan geldi. Tokat'ın Niksar ilçesindeki Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği üyeleri, yarın gece Efrekit Mağaraları'nda konaklayacaklarını söyledi. Dernek Başkanı İlker Melikoğlu, mağarayı öve öve bitiremedi: "Efrekit mağaraları, Nuh Tufanı'ndan kaçanların yaşadığı yer olarak bilinir. Bu nedenle ziyaretçileri ve yaşamak isteyenleri Niksar'a, Efrekit Mağaraları'na davet ediyorum."

DÜNYANIN GÖZÜ BİZDE
Şirince'ye ulusal ve uluslararası basından çok sayıda gazeteci gitti. Onlardan biri de ABD'nin ünlü basın kuruluşu Wall Street Journal gazetesinin temsilcisi Joe Parkinson'du. Parkinson, "Şirince halkı çok iyi hazırlanmış" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler