Sınır ötesinde şiddetli çatışma

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Rojava'nın Cizire kantonuna bağlı Serekani ilçesinin batısı ile Kobani'nin doğusunda Tel Abyad'a ilerleyen YPG ve Burkan El Fırat grubu stratejik Mebruka kasabasını aldıktan sonra iki koldan, Tel Abyad'a ilerl

Sınır ötesinde şiddetli çatışma
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Rojava'nın Cizire kantonuna bağlı Serekani ilçesinin batısı ile Kobani'nin doğusunda Tel Abyad'a ilerleyen YPG ve Burkan El Fırat grubu stratejik Mebruka kasabasını aldıktan sonra iki koldan, Tel Abyad'a ilerliyor.
 
Kürt güçleri ile IŞİD'e bağlı silahlı gruplar arasında Tel Abyad yakınlarındaki Nustel köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
 
IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonlara koalisyon ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da havadan destek sunuyor. IŞİD'in Tel Abyad çevresindeki bazı mevziler etkili vuruldu. YPG ve Burkan El Fırat güçlerinin Tel Abyad'a 20 kilometre yaklaştıkları bildirildi. bölgede çatışmalarodan kaçan aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce sivil Akçakale sınırına dayandı. DİHA'nın iddiasına göre, Kılıçlı Köyü yakınlarından Türkiye'ye geçmek isteyen sivil Arap köylülerini geri çeviren IŞİD, bu kişileri kalkan olarak kullandı. IŞİD'in direnenleri ise sınıra 1 kilometre mesafede kurşuna dizdiği iddia edildi. Türkiye tarafına geçmeyi başaran köylülerin ifadelerine göre, Nustel köyünde 100'e yakın sivil IŞİD tarafından kurşuna dizildi. IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye geçiş yapan siviller, yakınları tarafından Harran, Akçakale ve Urfa'ya götürüldü.
 
Yoğun çatışmaların yaşandığı Tel Abyad ve çevresinden Türkiye'ye yoğun göç ihtimaline karşı bölgede hazırlık yapılırken sınır pattındaki askeri tedbirler artırıldı. Tel Abyad'ın aınması halinde YPG'nin denetiminde bulunan Cizir kantonu ile Kaboni kantonunu birleştireceği ve stratejik sınır hattının IŞİD'den temizleneceği belirtildi. IŞİD'in denetimindeki Tel Abyad'dan iç bölgelere silah ve mühimmat sevkedilidği iddiaları sık sık gündeme getiriliyor. Tel Abyad, IŞİD'in Suriye'deki yönetim merkezi Rakka'ya açılan en önemli kapı olarak gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem