Şimdiden hazırlanın işiniz hazır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız va

Şimdiden hazırlanın işiniz hazır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 27 bin 109 ilköğretim 6. sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtılması dolayısıyla Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Işık, geleceğe yapılacak yatırımların en güzelinin insana, insana yapılan yatırımın en değerlisinin de eğitime yatırım olduğunu söyledi.

10 MİLYON TABLET DAĞITILACAK

Artık öğretmensizlikten okuyamayan öğrencinin neredeyse kalmadığını, birleştirilmiş sınıfları her geçen gün azalttıklarını ve yakında tamamen ortadan kaldıracaklarını açıklayan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları yaparken gençlerimizi çağın gereklerine uygun yetiştirmeye dikkat ediyoruz. Artık dijital çağdayız, artık bilgi çağındayız. Gençlerimiz bilgi çağının gereklerine uygun yetişmeli. Bunun için de hükümet olarak Fatih Projesi'ni başlattık. 'Okullarımız kesinlikle etkileşimli tahtalarla donatılacak' dedik. Her okulumuz internetle dünyaya bağlanacak. Her öğrencimizin elinde de bir tablet bilgisayar olacak. Bunu başlattık. Fatih Projemiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de 10 milyon 600 bin tableti yavrularımıza dağıtacağız. Bir taraftan sizleri geleceğe hazırlarken diğer taraftan ülkemizi bilişim teknolojilerinde de dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alması için bu projeyi hayata geçiriyoruz."

HAZIRLANIN İŞİNİZ HAZIR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilişim alanında 100 bin gencimize ihtiyacımız var. Sizlere tavsiyemiz, bilgiyle dost olun, bilgisayarın esiri olmayın. Bu tabletleri mutlaka eğitim için, geleceğiniz için, çok az miktarını da oyun için kullanın ama sakın bunların esiri olmayın. Teknolojiyle dost olacağız, teknolojinin esiri olmayacağız. Cep telefonunu kullanacağız ama cep telefonunda oyun oynarken derslerimizden taviz vermeyeceğiz. Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji