Şike tepkisi! "Ahlaksızlık..."

Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter, takımlarının "Şike ile anılmasına" tepki göstererek "Böyle bir olayın ardından kulübümüzün adının şike ile anılmasını ahlaksızlık olarak görüyoruz. Temiz Türk futbolu için bu

Şike tepkisi! "Ahlaksızlık..."
Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Çine Madranspor Kulübü Başkanı Ali Örter, takımlarının "Şike ile anılmasına" tepki göstererek "Böyle bir olayın ardından kulübümüzün adının şike ile anılmasını ahlaksızlık olarak görüyoruz. Temiz Türk futbolu için bu tür olayların ortaya çıkarılmasını, kim ne yaptıysa cezalandırılmasını biz de istiyoruz" dedi.
 
Örter, yaptığı açıklamada, Halide Edip Adıvarspor oyuncusu Emin Çelik'in, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuruda "Takım arkadaşlarına şike teklifi yapıldığı, kendisine de Çine Madranspor maçı öncesinde para teklifinde bulunulduğu" şeklindeki açıklamalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.
 
1926 yılında kurulan Çine Madranspor Kulübü'nün mazisinin tertemiz olduğunu, bunu hiç kimsenin lekelemesine izin vermeyeceklerini anlatan Örter, şöyle konuştu:
 
"Halide Edip Adıvarspor Kulübü Başkanı Sedat Cengiz ile telefonla görüştüğümde 'bu olayın sizinle ilgisi yok. Bahisçiler, iddia oynatanlar ya da başka kulüpler de olabilir, size istinaden söylemedik' dedi. Böyle bir olayın ardından kulübümüzün adının şike ile anılmasını ahlaksızlık olarak görüyoruz. Başarımız zaten ortadayken, bizi zan altında bırakanları ispata davet ediyoruz. Sancılı bir süreçten geçen Türk futbolunun bu tür olaylarla daha da sıkıntıya gireceğini düşünüyoruz. Temiz Türk futbolu için bu tür olayların ortaya çıkarılmasını, kim ne yaptıysa cezalandırılmasını biz de istiyoruz. Halide Edip Adıvarspor Kulüp Başkanına bunu bizzat belirttim. Kim yaptıysa cezasını çeksin. Maçın görüntüleri elimizde, İstenirse hemen veririz. Gözlemci raporları federasyondan incelenebilir. Futbolun yeşil sahada oynandığını sporun centilmenlik olduğunu hiç kimse unutmasın. Federasyonun da bu olayı mutlaka ortaya çıkarmasını bekliyoruz."
 
Örter, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve kendilerinin de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
 
Kulüp olarak çok zor şartlarda mücadele ettiklerini ve büyük maddi sıkıntı içinde olduklarını anlatan Örter, futbolcuların en son Derince maçı sonrası Kocaeli'de kamp yaptıkları otelde paralarını alamadıkları gerekçesiyle idman boykotu yaptığını belirtti. Örter, aynı şekilde Çine'de oynanan Halide Edip Adıvarspor ve Sancaktepe maçı öncesi, idman boykotu ve maça çıkmama kararı aldıklarını, bu kararların Aydın'da tüm yazılı ve görsel medyada haber olarak yer aldığını sözlerine ekledi.
 
-Olay
 
Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Halide Edip Adıvarspor, oyuncusu Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına şike teklif ettiği gerekçesiyle TFF'ye başvuruda bulunmuştu. Ligin 30. haftasında Çine Madranspor ile deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri müsabaka öncesinde bu teklifin yapıldığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler