Sigara yasağı iyice genişliyor!

AVM’ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde de artık sigara içilmesi engellenecek.Sağlık Bakanlığı AVM’ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde sigara

Sigara yasağı iyice genişliyor!

AVM’ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde de artık sigara içilmesi engellenecek.

Sağlık Bakanlığı AVM’ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde sigara içilmesinin engellenmesi için Valiliklere genelge gönderdi.

Çocuk parkı, yürüyüş yolu ve egzersiz yapılan alanlarda da sigara içilmeyecek. Vatandaşların spor yapmaları için oluşturulmuş alanlarda, havaalanı, otobüs terminali, tren garı, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, sağlık kurum ve kuruluşları gibi insanların yoğun olarak kullandıkları ve toplu halde giriş çıkışın olduğu kapalı alan mahiyetindeki yerlerin giriş kapılarına asgari 5 metre mesafede sigara ve tütün mamulü içilemeyecek.

Kamu kurumlarında ihlalin yaşanması halinde ilgililer hakkında  idari işlem yapılacağı da vurgulandı. Sigara ve tütün mamulleri kamu kurumlarının giriş kapısından en az 10 metre uzaklıkta içilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler