Şehit savcı Berkin Elvan'ın ölümünü çözmek üzereydi

Çağlayan Adliyesi’nde 6. katta görev yapan ve 14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı.Geçen yıl HSYK’nın yaz kararnamesi sonrasında Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sa

Şehit savcı Berkin Elvan'ın ölümünü çözmek üzereydi

Çağlayan Adliyesi’nde 6. katta görev yapan ve 14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı.

Geçen yıl HSYK’nın yaz kararnamesi sonrasında Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na atanan Kiraz’a Gezi Parkı dosyaları verilmişti.

Berkin Elvan ile ilgili dosyanın dışında yine eylemler sırasında yaralanan Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin soruşturma dosyasını yürütüyordu.

BERKİN'İN ÖLÜMÜNDE ŞÜPHELİ POLİSLERİ BELİRLEYECEKTİ

Kiraz’ın eşi de Çağlayan Adliyesi’nde hakim olarak görev yapıyor. Savcı Kiraz, Elvan’la ilgili dosyayı aldıktan sonra soruşturmayı sürdürürken, son olarak Emniyet Müdürlüğü’nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Berkin Elvan dosyasında yaptığı son işlemlerden biri de, Elvan’ın ölümüne ilişkin görüntüleri Jandarma Kriminal’e göndermek oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem