"Satılmış Eskişehir" pankartı olay oldu!

Trabzonspor taraftarlarının 2010-2011 sezonundaki şike olaylarında adı geçen Eskişehirspor'a karşı açtığı pankart olay oldu. Pankartı açanlar hakkında adli işlem başlatılırken Eskişehirspor başkanı da tepki gösterdi  Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir

"Satılmış Eskişehir" pankartı olay oldu!
Trabzonspor taraftarlarının 2010-2011 sezonundaki şike olaylarında adı geçen Eskişehirspor'a karşı açtığı pankart olay oldu. Pankartı açanlar hakkında adli işlem başlatılırken Eskişehirspor başkanı da tepki gösterdi
 
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan mücadelede Trabzonspor taraftarı tarafından tribünlere "Satılmış Eskişehir" pankartı açan 2 kişi hakkında Sporda Şiddet Kanunu'na muhalefetten adli işlem başlatıldığı ve pankartla ilgili görüntülerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gözlemcisine verildiği belirtildi.
 
"SATILMIŞ ESKİŞEHİRSPOR" PANKARTI AÇILMIŞTI
 
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Eskişehir Atatürk Stadı'nda Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Trabzonspor taraftarı tribünde "Satılmış Eskişehirspor" pankartı açmıştı.
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Pankartı açan şahısların tespit edildiği ve pankartla ilgili görüntülerin Federasyonu TFF gözlemcisine verildiği belirtildi. Şahıslar hakkında 6222 sayılı kanununa muhalefetten cezai işlem başlatıldığı vurgulanan açıklama, şu şekilde: "13.04.2014 Pazar günü saat 16.00 sıralarında Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan Eskişehirspor - Trabzonspor müsabakasında Trabzonspor taraftarlarının bulunmuş olduğu tribünde, Eskişehirspor taraftar tribünlerini tahrik edici, 6222 sayılı kanuna muhalefet, TFF disiplin talimatlarına aykırılık arz eden ve hakaret niteliği taşıyan pankart açılmıştır. Emniyet müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarda söz konusu pankartlar ve pankart açan 2 şahıs tespit edilmiş, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Spordan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları üzerine, söz konusu 2 şahıs hakkında 6222 SKM 14/3 maddesi gereği adli işlem başlatılmış ayrıca tahrik unsuru pankart ile ilgili görüntüler TFF gözlemcisine federasyon nezdinde işlemler için teslim edilmiştir."
 
Eskişehirspor Başkanı neler söyledi? 2.sayfada
 
 
"Satılmış Eskişehir" pankartına Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşçan’dan da tepki geldi.
 
Eskişehirspor Tesisleri’nde Başkan Mesut Hoşçan basın toplantısında Eskişehirspor-Trabzonspor maçında yaşananlara ilişkin soruyu Hoşcan, "Buraya gelen konuk takım başkan ve yöneticileri ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Taraftarlar arasında iyi diyalog kurulmasını istiyoruz. Eskişehirspor taraftarının ağır bir tahrik içinde olduğunu gördük. Bundan dolayı da çok üzgünüz, bunu Trabzonspor yönetimine ilettik" dedi.
 
Burada güvenlik ile emniyet teşkilatı arasında bir görev paylaşım sorunu olduğunu gördüklerini vurgulayan Hoşcan, "Güvenlik şirketinden savunma istedik. Emniyet teşkilatı da bir kavram karmaşası olduğunu kabul etti. Gerekli çalışmanın yapılıp bize bilgi vereceklerini söylediler. O pankart hoş olmadı. O taraftarın elini kolunu sallayarak o pankartı içeri sokması ve açması, kulüpler arasındaki dostluğu çaba sarf edilirken böyle yapılması hoş olmadı” diye konuştu.
 
Trabzonspor yönetiminin de açılan pankarttan dolayı rahatsız olduklarını kendilerine ilettiklerini belirten Hoşcan, "Taraftarın verdiği tepkinin ağır bir tahrik olduğunun da farkındayız. Anlam veremediğim bir olay. Trabzon ile Fenerbahçe arasında gerilim Eskişehirspor ile karıştırmaya çalışmasınlar. Kimse benim taraftarıma benim takımıma o kelimeyi kullanamaz, üzgünüz gereği yapılacaktır. Trabzon camiasına da hoş olmadı. Biz bütünlük ve dostluk sağlamak için gayret sarf ettiğimiz bir dönemde bunun yaşanması iyi olmadı. Bazen kendini bilmez, bir kişinin böyle bir pankart hazırlamasını ve yanındakilerin de bunu desteklemesini esefle kınıyorum. Taraftar tespit edildi ve hakkında işlem yapıldı. Gerekli ceza yaptırımı başladı. Taraftarımızın ağır tahrik altında yine de çok duyarlı davranıp özellikle ikinci yarıda sadece takımını desteklemek için verdiği gayretten dolayı da çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor