"Sandık güvenliği için gerekli tedbirler alınacak”

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türkiye'nin 4 bin yıllık bir devlet olduğunu ve seçim güvenliğini en iyi şekilde alacağını söyledi.Yozgat'ın Yerköy ilçesine yapılacak olan Polis Merkezi İnşaatı temelini atmak için Yozgat'a gelen İçişleri Bakanı Selami Alt

"Sandık güvenliği için gerekli tedbirler alınacak”

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türkiye'nin 4 bin yıllık bir devlet olduğunu ve seçim güvenliğini en iyi şekilde alacağını söyledi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine yapılacak olan Polis Merkezi İnşaatı temelini atmak için Yozgat'a gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, temel atma töreninden sonra Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunu gezdi. Daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret eden İşçileri Bakanı Altınok basın mensuplarının sorularını yanıtları. YSK'nın 1 Kasım'da seçimlerinde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri reddetmesinin ardından sandık güvenlik tedbirlerinin nasıl anılacağı konusundaki sorusuna, bir kavram karmaşası yaşandığını belirten Bakan Altınok, "Kavram kargaşasını gidermek lazım. Sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Bizim güvenlik birimlerimizin, valilerimizin, kaymakamlarımızın talepleri sandık alanlarının belirleneceği zaman sandık alanlarının dört beş yerde aynı mahalde olmasından ziyade birkaç yerde olması için bir talepleri söz konusuydu. Bunu YSK 6'ya 4 oy çokluğuyla reddetti. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Her türlü ihtimale karşı tedbirini alternatiflerini de gözeterek alan bir kurumsal yapısı olan 4 bin yıllık bir geleneği olan bir devlettir. Biz her şekilde tedbirlerimizi nasıl almamız gerekiyor diye alternatifli olarak çalışmalarımızı yapmıştık yeni duruma göre tedbirimizi alacağız. 1 Kasım da millet irademizin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. İnşallah huzur, güven içerisinde milletimizin arzuladığı şekilde sonuçlar alınır ve milletimize memleketimize hayırlı sonuçlar doğurur diye temenni ediyorum" dedi.

"ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HAFTAYA HAZIR"

PKK ve diğer terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik çıkartılan ödül yönetmeliğinin haftaya hazır olacağını ifade eden İçişleri Bakanı Altınok, "Ödül yönetmenliğini çok önemsiyoruz bu hafta sonuna kadar bütün işlemleri kalan prosedürü tamamlayacağız. İnternet sayfası oluşturuyoruz, kamu spotu oluşturuyoruz, broşürler basılıyor, listelerin kırmızı, mavi, gri diye bölümlere ayırdığımız yönetmeliğimizi, yönergemizi çıkardık. Listelerimizi hazırladı hafta sonuna kadar inanıyorum ki bütün valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, güvenlik birimlerimize ulaştırılmış oluruz diye düşünüyorum. Kısa sürede yürürlüğe girecek" diye konuştu.

Rusya'nın sınır ihlalleri yönünde basın mensuplarının sorusun ise Bakan Altınok, "Rusya'nın sınır ihlalleriyle ilgili başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamaları yapıyor. Onlara ekleyecek çok fazla bir şey yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler