Sanat Engel tanımaz

"Sanat engel tanımaz" diyen TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi’nin ekibi “Kocam Cebimden Düştü” oyunu ile Trabzon da sahne aldı.Tiyatroya Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Umut Gönüllüleri kanser hasta ve yakınlarıyla birlikte Dr. Nimet Baki’nin önderliğind

Sanat Engel tanımaz

"Sanat engel tanımaz" diyen TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi’nin ekibi “Kocam Cebimden Düştü” oyunu ile Trabzon da sahne aldı.

Tiyatroya Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Umut Gönüllüleri kanser hasta ve yakınlarıyla birlikte Dr. Nimet Baki’nin önderliğinde Okan Ekinli, Melek Kastan, Kiader Başkanı Bahar Kastan, Yurdanur  Ayaydın, Aynur Önal, Fatma Koç, Olcay Alemdar, Nuran Özergin birlikte  yer aldı.

Türkiye’de yardım ve bağış almayan tek engelliler ekibi olan TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi’nin oyuncuları gerçek yaşam hikâyelerinin bulunduğu “Cebinden Kocam Düştü” isimli tiyatro oyununu Trabzon Haluk Ongan Tiyatro Salonunda sahneledi. Ücretsiz tiyatro severlerin beğenisine sunulan “Cebinden Kocam Düştü” isimli tiyatro oyunu izleyenleri güldürürken düşündürdü.

img_2435.jpgOyunun Sanat Yönetmenliğini ve yazarlığını yapan TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi üyesi Gamze Elibol, TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi’nin, Türkiye’de yardım ve bağış almayan tek engelliler ekibi olduğunu belirterek "Cebinden Kocam Düştü” isimli tiyatro oyunu Türkiye de 10 yıldır %13 Engelli kalma sebebi ve her kadının kâbusu olan "Şiddete HAYIR" demek için sahneye taşıdıklarını söyledi.

Tiyatroya katılan tüm katılımcıların keyifle izlediği tiyatroda Dr. Baki, “Engelli insanların kötü imajını yardım ve bağış almadan düzeltmek için kendilerine söz veren ekibin özellikle sahne sanatlarında çok iddialı olduğunu gördük. “Engelli sanatçılar olmaktan mutluluk duyuyorlar ve Engelli insanlara yol göstermenin onların misyonu olduğunu gördük. Her türlü şiddete hayır denilen oyunda Saygı ve Sevgiyi bir teraziye alıp evlilikleri konularını ele almışlar. Kadınların çalışmak zorunda kaldığı Erkeklerin Plates yapıp hamile olduğu süper bir komedi, oyun gülerken çok düşündürüyor. Cebimden Kocam Düştü oyunu tamda Tersine Dünyayı anlatmakta. Oyunun içerisinde gerçek yaşam hikâyeleri bulunmakta görme engelli kalan bir kadın ve çocuk gelinleri anlatan özel anlarda var. Sponsorlar desteği ile ayakta kalmaya çalışan ekibi yürekten kutluyorum.. İyiki geldiniz. İyiki varsınız... Oyun sonunda izleyicilerin ayakta alkışladığı ekip Trabzon halkına vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı teşekkür ederken Trabzon Umut Gönüllüleri ekiple birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler…” dedi.

11009147_905495542825023_1018300574996384201_n.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat