Samsun'da piknik dönüşü cinayete tutuklama

Samsun'da piknik dönüşü yol vermeme meselesinden çıkan kavgada 30 yaşındaki Alper Sel'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Recep İçlek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 19 yaşındaki Hüsama Ü. ise adli kontrol altında kaydıyla serbest bıra

Samsun'da piknik dönüşü cinayete tutuklama
Samsun'da piknik dönüşü yol vermeme meselesinden çıkan kavgada 30 yaşındaki Alper Sel'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Recep İçlek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 19 yaşındaki Hüsama Ü. ise adli kontrol altında kaydıyla serbest bırakıldı.
 
Olay üç gün önce Samsun'un İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi 9 Eylül Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre ruhsatsız pompalı tüfeğini yanına alan Recep İçlek ile Hüsama Ü., Murat U., Ünal E.'nin kullandığı GNA 415 plakalı Gürcistan plakalı otomobille pikniğe gitti. Piknikte mangal yapıp alkol alan arkadaş grubu, daha sonra otomobille gezmeye başladı. Bu sırada 55 SB 241 plakalı otomobil sürücüsü Alper Sel ile diğer araçtaki grup arasında yol vermeme meselesinden tartışma çıktı. Ardından şüpheliler olay yerinden ayrıldı. Otomobille gezmeye devam ederken kısa süre önce tartıştıkları Alper Sel ile yeniden karşılaşınca aralarında tartışma başladı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi sonrası otomobilden pompalı tüfekle inen Recep İçlek, Sel'e ateş ederek ağır yaralayıp olay yerinden kaçtı. Yaralı Sel ise kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüphelilere takibe aldı. Recep İçlek ile Hüsama Ü.'yü Çorum'un Kargı İlçesi Hacıhamza Köyü'nde yakalanarak Samsun'a getirdi. Diğer iki şüpheli ise kaçtı. 
 
Yakalanan şüphelilerden Recep İçlek pompalı tüfekle ateş ettiğini itiraf ederek, "Olay günü birlikte olduğum arkadaşlarla pikniğe gidecektik. Avlanırız diyede yanıma evdeki pompalı tüfeğimi alıp arabaya binerek piknik yerine gittik. Mangal yapıp alkol aldıktan sonra otomobille gezmeye başladık. Olay yerine geldiğimizde ismini sonradan öğrendiğim Alper Sel'de aracıyla gezerken yol verme meselesinden tartıştık. Daha sonra olay yerinden otomobille ayrıldık. Biz gezmeye devam ettiğimizde Alper otomobilin camına vurup bizi durdurdu. Ben tüfeği yanıma alıp araçtan indim.  Elinde sopa vardı. Küfür edip saldırdı.  Daha sonra ben korkutmak için havaya bir el ateş ettim. Bu sırada elini beline atınca silah olduğunu düşünüp yere doğru ateş ettiğimde şahıs düştü. Neresine isabet ettiğini bilmiyorum. Yanına gittiğimde hareketsiz yatıyordu. Sonra kaçtık" dedi.
 
Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen Recep İçlek ile Hüsama Ü. savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada ifade veren Hüsama Ü. adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakılırken, Recep İçlek ise kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Öte yandan olaya karıştıkları iddia edilen Ünal E. ve Murat U.'nun yakalanması için polisin yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler