Sahte muhaberatçıları vatandaşlar yakaladı

Mersin'de Suriyeli ihracat şirketine gelen aynı ülkenin vatandaşı 5 kişi, kendilerini muhaberat polisi olarak tanıtıp silah çekerek 3 kişiye plastik kelepçe taktı. Çekmecelerde bulunan 41 bin dolar, 6 bin Euro ve 10 bin Türk Lirası'nı alarak kaçan gaspçıl

Sahte muhaberatçıları vatandaşlar yakaladı
Mersin'de Suriyeli ihracat şirketine gelen aynı ülkenin vatandaşı 5 kişi, kendilerini muhaberat polisi olarak tanıtıp silah çekerek 3 kişiye plastik kelepçe taktı. Çekmecelerde bulunan 41 bin dolar, 6 bin Euro ve 10 bin Türk Lirası'nı alarak kaçan gaspçılardan 4'ü vatandaşlar tarafından yakalandı. Vatandaşların darp ettiği gaspçılardan biri baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı.
 
Alınan bilgiye göre, kendilerini Suriye muhaberat polisi olarak tanıtan 5 kişi, Çakmak Caddesi İstasyon Kavşağı'nda bulunan Suriyelilerin çalıştırdığı ihracat şirketine geldi. Suriyeli gaspçılar burada silah çekerek Mahammet Yasin, Malik Raşit ve Mahmut Bekir'i etkisiz hale getirip kollarına plastik kelepçe taktıktan sonra kasada bulunan 41 bin dolar, 6 bin Euro ve 10 bin Türk Lirası'nı alarak kaçmaya başladı. Soyulan Suriyeliler ellerindeki kelepçelerle gaspçıların peşine düşerek vatandaşlardan yardım istedi. Bunun üzerine vatandaşlar gaspçıların peşine düşerek 2'sini 300 metre ilerdeki Abide Kavşağı'nda yakaladı. Vatandaşlar yakaladıkları 2 gaspçıya meydan dayağı çekti. Baygınlık geçiren şahıslardan biri ambulansla hastaneye kaldırılırken diğeri polis merkezine götürüldü.
 
Öte yandan, yine vatandaşlar tarafından İstasyon Kavşağı'nda yakalanan gaspçılardan biri ile Mersin Liman A kapısında güvenlik görevlileri tarafından yakalanan diğer saldırgan polise teslim edildi. Gaspçıların çaldığı paraların bir kısmı bulunurken, polis, paranın bir miktarını alarak kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam