Yüzme ile ilgili Bilinmeyenler...

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme hocası olarak görev yapan Hacı Mazlum’da yüzme yaşının 2,5 yaşına kadar indiğini ancak yüzme sporu için en ideal yaşın 5 yaş olduğunu söyledi.  Trabzon’da 20 sene önce 7 yaş grubuyla çalışma

Yüzme ile ilgili Bilinmeyenler...
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme hocası olarak görev yapan Hacı Mazlum’da yüzme yaşının 2,5 yaşına kadar indiğini ancak yüzme sporu için en ideal yaşın 5 yaş olduğunu söyledi. 
 
Trabzon’da 20 sene önce 7 yaş grubuyla çalışmalara başladıklarını hatırlatan Mazlum "Şimdi ise yaş gruplarımız 2 buçuk ve 3 yaşına kadar indi. Yaz okulların da 3 yaş grubunu almamaya çalışıyoruz çünkü kalabalık oluyor. Ama elimizde mevcut bulunan 50 kişilik 3,5 yaş grubumuz var. Sakıncaları çok fazla ama özellikle grupları azaltarak tutmaya çalışıyoruz. Yüzme sporlarına başlama yaşı 3 sene öncesine kadar 5 idi ama artık onun sınırı yok. Yaz okulları için 5 ideal bir yaştır" dedi.
"Atletizm sporların anası olarak görülüyordu ama şimdi yüzme sporların anası olarak görülüyor" diyen Mazlum "Yüzme doğumdan ölüme kadar yapılabilecek bir spordur. Hangi hastalık olursa olsun, hasta olup ta suda iyileşmeyecek hastalık yok” şeklinde konuştu.
 
ASTIM BRONŞİTİN EN ÖNEMLİ TEDAVİ YÖNTEMİ
Yüzmenin özellikle astım bronşitin en önemli tedavi yolu olduğuna da dikkat çeken Mazlum, “Vital kapasitenin darlığından dolayı ortaya çıkan Astım bronşit bir numaralı tedavi yolu yüzme sporu. Bel fıtığının tedavisi ameliyat hariç sadece yüzme ile oluyor. Gelen yetişkinlerin yüzde 90’ı bel fıtığı için geliyor. Şu anda havuzda tedavi olmaya gelen bir çok kişi var. Bunlar bel fıtıklarındaki ağrılardan şikayetçiler ve bunu önlemek için yüzme sporuna başvuruyorlar ve olumlu sonuçlarda alıyorlar. Kırık çıkık sonrası tedavi yine suda yapılıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler