Yüz Dolgusu Uygulaması

                                      Yüz Dolgusu Nedir?                Yüz dolgusu enjeksiyonu, günümüzde en sık tercih edilen medikal estetik sistemlerin başında yer almaktadır. Yüz dolgusunda cildin alt tabakasına enjeksiyon yöntemi verilen hyalüronik

Yüz Dolgusu Uygulaması

                      

                Yüz Dolgusu Nedir?

                Yüz dolgusu enjeksiyonu, günümüzde en sık tercih edilen medikal estetik sistemlerin başında yer almaktadır. Yüz dolgusunda cildin alt tabakasına enjeksiyon yöntemi verilen hyalüronik asit bazlı  çeşitli dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Deri altına enjekte edilen bu dolgu maddesi tedavinin uygulanacağı bölgeye bağlı olarak cilt üzerindeki pek çok kırışıklık ve çizgilerini gidermek, kişide bulunan skar izlerini ve lekelerini yok etmek, çökmüş ya da yeterince dolgun görünmeyen yanaklara dolgunluk vermek, ciltte çeşitli nedenlerle oluşmuş çukur yapıları doldurarak normal bir hale getirmek, kişide ince olan dudakların kalınlaşmasını sağlamak, burun bölgesi ile ağız kenarında oluşan kırışıklık ve çizgileri gidermek amaçlarıyla medikal estetik sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır.

                Yüz Dolgusu Ne İçin Yapılmaktadır?

                Yüz dolgusu işlemi uygulanan hastanın cildi uygulamadan çok kısa bir süre sonra genç ve gergin bir görünüm kazanmaktadır. Yüz dolgusu uygulaması ile kişinin yüzünde yaşlılık etkenlerine bağlı olarak oluşan yorgun ifade giderilebilmektedir. Zaman içerisinde yaşlanmanın etkileri ile paralel olarak ciltte bulunan kollajenin, elastik liflerin, ve hyaluronik asitin ve yağ tabakasının azalmasıyla beraber kişinin derisinde çeşitli sarkma ve kırışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Bu istenmeyen durumlar kişide özellikle çene, burun, alın, göz ve boyun bölgelerinde görülmektedir. Ayrıca yüzün diğer kısımlarındaki  benzer problemlerin giderilmesinde de yüz dolgusu işlemi kullanılabilmektedir. Dolgu enjeksiyonu kişide dudaklara daha genç, dolgun ve çekici bir görünüm kazandırmak amacıyla da başarı ile uygulanmaktadır. Ayrıca yüz dolguları kişinin cildinde sonradan ortaya çıkmış akne, sivilce ve yara izlerinin giderilmesi amacıyla yapılan tedavilerde de başarı ile kullanılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık