Yılbaşına 1 beden küçük girin

Yılbaşından bir hafta önce daha az yağ ve şeker içeren bir beslenme düzeni oluşturup, taze sebze, meyve, baklagil, tohumlar ve yağsız proteine ağırlık verirseniz yılbaşı akşamı için hazırlık yapmış olursunuz.

Yılbaşına 1 beden küçük girin

Yılbaşından bir hafta önce daha az yağ ve şeker içeren bir beslenme düzeni oluşturup, taze sebze, meyve, baklagil, tohumlar ve yağsız proteine ağırlık verirseniz yılbaşı akşamı için hazırlık yapmış olursunuz.

Ön hazırlık ve daha sonra da dengeleme programı yaparak, hem keyifli bir akşam geçirmiş hem de yeni yıla fazla kilo ile girmemiş olursunuz.


Yılbaşı gecesinin yıldızı siz olun

İşte size yılbaşına kadar 1 beden incelten 1 haftalık menü:

Kahvaltı

· 3 gün; Moso-Süper smootie

Yeşil detoks smootie tarifi: 1 avuç ıspanak, 1 adet elma, yarım muz, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1/2 çay kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 bardak su ile hepsini blender ile karıştırıyoruz.

· 2 gün; 4 yemek kaşığı probiyotik yoğurt + 3 yemek kaşığı yulaf + 1 dilim ananas + 1 kivi + 1 çay kaşığı keten tohumu ve tarçın

· 2 gün; 2 yumurta akı ile sebzeli yağsız omlet (içine 1 yemek kaşığı yulaf ilave edilecek) + 1/2 avokado

Ara öğün

15 adet çiğ badem + yeşil çay

Öğle

· 3 gün; Moso-Ödem atıcı çorba (doyana kadar) + 2 adet wasa

Ödem atıcı çorba tarifi: 3 orta boy kabak, 1 yemek kaşığı bulgur, 3 adet kuşkonmaz, 1 demet dereotu, 1 orta boy soğan, 1/2 çay kaşığı zencefil, 1 su bardağı light süt veya 3 adet light karper peynir. Yapılışı; kabak, bulgur, kuşkonmaz, dereotu, soğan 6 bardak su ile pişirin, blenderden geçirin kaynamaya başlayınca yavaş yavaş karıştırarak sütü veya peyniri ilave edin ve doyana kadar içilebilir.

· 3 gün; 6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze + 4 yemek kaşığı yoğurt + 1 dilim esmer ekmek

· 1 gün; Kinoa salatası + 1 bardak ayran + 1 adet wasa

Kinoa salatası tarifi: 1/2 su bardağı kinoa, 1/2 avokado, 1 adet orta boy salatalık, 5 adet cherry domates, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet maydanoz, 1/2 limon suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, tuz, çekilmiş karabiber. Yapılışı; Kinoayı pişirmeden önce 10-15 dakika oda sıcaklığında suda bekletin. Daha sonra orta ateşte yaklaşık 15 dakika taneler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine avokadoyu ve salatalığı küp küp kesip ve diğer tüm malzemeleri de ekleyin.

Ara öğün

1 yeşil elma veya ½ nar + 1 bardak kefir veya probiyotik yoğurt

Akşam

· 3 gün; 200 gram ızgara balık + yeşil salata (1 tatlı kaşığı yağ, limon, sumak)

· 2 gün; Bol domates ve soğanlı mantar sote + 4 yemek kaşığı yoğurt + 1 dilim esmer ekmek

· 1 gün; Nohutlu mercimek salatası + 1 bardak ayran

Nohutlu mercimek salatası tarifi: 1 çay bardağı yeşil mercimek, ½ çay bardağı nohut, yarım demet maydanoz, 1 adet domates, 1 küçük boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve nar ekşisi, limon. Yapılışı; Yeşil mercimek ve nohut haşlanıp, soğutulur. Üzerine domates, maydanoz ve kuru soğan ince ince doğranarak ilave edilir. Son olarak zeytinyağı, limon, nar ekşisi, bir küçük kapta karıştırılarak, salataya eklenip servis edilir.

1 gün; 1 tatlı kaşığı yağ ile ıspanak sote + 1 kase cacık +1 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün

1 dilim ananas veya 1 adet mandalina

Not: Gün boyu kahve içilmeyecek ve ödem atıcı çay uygulanacaktır.

Ödem atıcı ve tok tutucu çay tarifi: 1,5 litre suda, 1 demet maydanoz, 1 tutam mısır püskülü, 1 tutam kiraz sapı, 2 dal kabuklu tarçın, ½ ceviz büyüklüğünde taze zencefil (rendelenmiş olmalı), beraber kaynatılıp süzüldükten sonra içine 1 adet limon suyu, 6-7 adet taze nane yaprağı, 2-3 adet karanfil eklenmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık