Yeşil kartlar iptal mi ediliyor?

2012 yılı başında 9 milyon 400 bin yeşil kartlıyı kredi kartı harcamalarından elektrik su kullanımlarına kadar çok aşamalı bir test bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tahmini, yeşil kartların yarısının iptal edileceği yönünde.İlk ipucunu Çalışma Bakanı

Yeşil kartlar iptal mi ediliyor?

2012 yılı başında 9 milyon 400 bin yeşil kartlıyı kredi kartı harcamalarından elektrik su kullanımlarına kadar çok aşamalı bir test bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tahmini, yeşil kartların yarısının iptal edileceği yönünde.

İlk ipucunu Çalışma Bakanı Ömer Dinçer verdi: "Yeşil kart kayıt dışı uygulamasını artırıyor." Yeni yılda yeşil kart uygulamasında değişikliğe gidilecek. Amaç hem yeşil kartın sebep olduğu kayıtdışı ekonomiyi azaltmak hem de istismarları engellemek.

İstismarları engellemek için atılacak adımlar zamana yayılacak. 2012 yılı başında yapılacak denetimler ile yeşil kartlı sayısının yarı yarıya azalması bekleniyor.

2012 yılında 9 milyon 400 bin yeşil kartlı gelir testinden geçecek. Beyan edilen gelir ile harcamalar karşılaştırılacak.

İşte bu testle kim haksız yere yeşil kart sahibi, kimin gerçekten yeşil karta ihtiyacı var sorularının yanıtı bulunacak.

Banka hesapları, kredi kartı harcamaları hatta elektrik, su tüketimlerine kadar bir çok unsur kullanılarak yeşil kartlının gerçek geliri tespit edilmeye çalışılacak.

Varılan sonuç doğrultusunda ihtiyacı olmayanların kartı elinden alınacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız'ın tahmini ise, yeşil kartların yarısının iptal edilebileceği yönünde.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler