Yeni açılan hastane kapanıyor

2009 yılında başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından acılan Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılması düşünülüyor  Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrıldıktan sonra kendi bünyesinde bir hastane olara kur

Yeni açılan hastane kapanıyor

2009 yılında başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından acılan Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılması düşünülüyor

 Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrıldıktan sonra kendi bünyesinde bir hastane olara kurulan Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni bir karar ile karşı karşıya.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi birleştirilmek istenmekte. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine gelen yazı iki hastanenin birleştirilmesi yönünde.

Sağlık Bakanlığından gelen yazıda hizmet kalitesi ve gelen hastalara hizmettin aksamaması kapsamında mevcut tedavi kurumlarının sağlık hizmeti sunumu bakımından yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğu bu yüzden 260 yataklı Ahi Evren ile 491 yataklı Numune birleştirilmesi isteniyor.

Böyle bir yazı ellerine ulaşınca şok olan Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hastanenin açıldığından beri bölgede çok hizmetler vererek bölge halkını tedavi ettirdiğine inanıyor.

Hastane başhekimliği Ankara Sağlık bakanlığın dan gelen bu yazıya verdiği cevapta 2009 yılında açılan ve çok kısa bir süre önce marka haline gelmiş Trabzon’da oluşan sağlık göçünü tersine cevirmiş bir başarılı hastaneyi aynı zamanda hizmet kalitesini her gün yenileyerek standart üstü hale getirerek Trabzonluların ve bölge halkına hizmet veren bir kurumun kapatılarak kliniğe dönüştürülmesi üzücü bir durumdur.

Diğer bir iddiaya göre Ahi Evren Kalp, Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yomra Kaşüstü’nde yapılan Kanuni Araştırma Hastanesinin yerinin doldurulması içinde böyle bir karar alındığı ve hastanenin ekonomi durumu güçlendirilerek çalışanlara ek ödeme yapılmaması için alındığı söyleniyor.

Hastane yönetimi böyle iddiaların gölgesinde hastanenin etkin doktorlarının tayinleri çıkarılarak içinin boşaltılarak hastanenin zayıflatıldığını söylüyor.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık