Uzmanlardan çok önemli uyarı!

 Bulaşıcı özelliğe sahip suçiçeğinin özellikle çocuklarda görüldüğünü belirten uzmanlar, hastalığa yakalananların aspirin kullanmaması ve merhem sürülmemesi konusunda uyarıyor.  Uzmanlar, hastalık sırasında ateşi düşürmek için verilen aspirinin beyinde il

Uzmanlardan çok önemli uyarı!

 

Bulaşıcı özelliğe sahip suçiçeğinin özellikle çocuklarda görüldüğünü belirten uzmanlar, hastalığa yakalananların aspirin kullanmaması ve merhem sürülmemesi konusunda uyarıyor. 
 
Uzmanlar, hastalık sırasında ateşi düşürmek için verilen aspirinin beyinde iltihaba yol açabileceğini ifade ediyor.
 
Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Uzman Dr. Emel Torun, özellikle çocuklarda görülen suçiçeği ve alerjik hastalıklar hakkında bilgi verdi.
Genellikle çocukluk çağında görülen suçiçeği hastalığının çok önemsenmediğini söyleyen Torun, "Suçiçeğinde bazı hasta grupları çok risklidir.
 
Bunlar; yaşlılar, 1 yaş altı çocuklar, şeker hastası, kanser hastası, böbrek hastası çocuklar ve bağışıklık yetmezliği çekenlerde hastalığın gelişmesidir. Bu gruptaki hastalarda suçiçeği çok ağır seyretmektedir. Hatta ölüm riski bile olabilir." dedi.
 
Suçiçeğinden aşı ile korunabileceğini fade eden Torun, "Suçiçeği geçiren kişiler aspirin kullanmamalıdır. 
Ateşi düşürmek için verilen aspirin, çocuğun beyninde iltihaba yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle farklı ateş düşürücüler tercih edilmelidir." şeklinde konuştu.
 
"Döküntülerin içinde mikrop bulunduğundan hastalara krem gibi ilaçların sürülmesi de doğru değildir." diyen Torun, "Kaşınma sonucu açılan kabarcıklara, dışarıdan başka mikroplar girebileceği ve bunun sonucunda ciddi hastalıklar ortaya çıkabileceği için kaşınmayı azaltan, ağızdan alınan ilaçlar kullanılabilir." ifadelerini kullandı.
 
MEVSİMSEL ALERJİYE DİKKAT!
 
Yılın belirli aylarında veya tüm yıl boyunca çocuklarda devam eden alerjik reaksiyonlara da değinen Tosun, bahar aylarının yaşandığı bu günlerde alerjik şikayetlerde artış gözlendiğini belirtti. 
 
Özellikle hapşırma, burunda kaşıntı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, nefes darlığı şikâyetlerin de artma görüldüğünü söyleyen Tosun, "Polenlerin arttığı dönemden itibaren çocuklarda alerji belirtilerinden birinin dahi görülmesi durumunda doktora başvurulmalıdır." dedi.
 
Tosun, alerjik hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Alerjik hastaların birçoğu, hastalığını bilmeden kaderi ile baş başa yaşamlarını sürdürüyor. Alerjik hastalıklar tedavi edilmediği takdirde hayatın kalitesini azaltıyor, geri dönüşümü olmayan bozukluklara neden olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlar, bu rahatsızlıkların bilincinde olmalı." diye konuştu.
 
Alerjik hastalıkların tedavisinden de bahseden Tosun, hastalığın seviyesine göre ilaç tedavisi uygulandığını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler