Uğur'un ilk sözü ne oldu?

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın kendilerini, ''Hoş geldiniz'' diyerek karşıladığını bildirdi.Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakü

Uğur'un ilk sözü ne oldu?

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın kendilerini, ''Hoş geldiniz'' diyerek karşıladığını bildirdi.

Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Koçak basın toplantısı düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Özkan, yaptığı konuşmada, ameliyattan sonra dördüncü günün de sorunsuz şekilde tamamlandığını anlattı. Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, ''Hoş geldin yeni hayatına Uğur demek isterken Uğur bizden önce davrandı ve bize 'Hoş geldiniz' dedi. Sesi biraz boğuktu, bizim için çok yeterliydi'' diye konuştu.

Uğur Acar'ın susadığını, acıktığını anlattığını söyleyen Özkan, her şeyin yolunda gittiğini, bir sorun yaşamadığını ifade etti.

Prof. Ömer Özkan, daha önce 21 Ocak Cumartesi günü 9 saat süren ameliyatla Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası 19 yaşındaki Acar'ın ancak bir iki gün sonra konuşabileceğini söylemişti.

GAZİLER İÇİN UMUT

Sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kendilerini aradığını anlatan Özkan, ''Genelkurmay Başkanımız yurt dışındaymış. Kendisi bizi aramak istemiş ama mümkün olmamış. Bugün Ömer Hoca'yı aradı. 'İnşallah bu gazilerimiz için de bir ümit kapısı' şeklinde konuşmalarda bulundu'' dedi.

Özkan, gaziler için iş birliği yapılabileceğini kaydetti.

Uğur Acar'ın sakallarının çıkması ile ilgili soruya ise Özkan, şu anda küçük ve tek tek sakalların olduğunu ancak birkaç gün sonra bu sakalların daha net görülebileceğini bildirdi.

Uğur'un televizyonda kendisiyle ilgili yayınlanan haberleri izlemek istediğini ve moralinin çok iyi olduğunu dile getiren Özkan, ''Sanırım şu ana kadar televizyonda kendi yüzünü görmedi'' diye konuştu.

Yüz nakli için bağışta bulunan Ahmet Kaya'nın ailesinin Uğur Acar'ı ne zaman ziyaret edeceğine ilişkin soruya ise Özkan, yüzdeki ödemin biraz daha inmesini beklediklerini, yüz kendisine geldiğinde ziyarete izin vereceklerini kaydetti.

Kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumunun da iyi olduğunu söyleyen Özkan, Kavdır'ın yoğun bakım ünitesinde birkaç gün daha izleneceğini bildirdi. Ailelerin, ''Uğur çıktı, Atilla hala yoğun bakımda'' şeklindeki endişelerinin yersiz olduğunu ifade eden Özkan, ''Atilla'nın organ transferleri daha büyük olduğu için onun yoğun bakımda kalması aslında olağan bir süreç. Endişeli olmalarına gerek yok. Her şey yolunda gidiyor'' dedi.

ŞAKA BİLE YAPMIŞ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici de Uğur'u psikiyatrik açıdan tedavi edeceklerini anlattı.

Dün ve bugün Uğur'u ziyaret ettiğini belirten Geçici, şöyle konuştu:

''Dün konuşamıyordu, bugün kendini ifade edebiliyor. Şaka bile yaptı. Halini, hatırını sorduk, bunlara cevaplar verdi. Çok güzel ve net cevaplar verdi. Bu açıdan çok olumlu, kendisini çok iyi gördü. Şu anda herhangi bir problem, sıkıntı bildirmiyor. Bundan sonraki süreç daha iyileşirse, bu dönemi atlatırsa, sık görüşmelerle Uğur'u takip edeceğiz. Psikolojik açıdan hayata daha sıkı tutunması için elimizden geleni yapacağız.''

Uğur'un aynaya ne zaman bakacağı sorusuna ise Geçici, bu kararı Uğur ile birlikte vereceklerini bildirdi. Geçici, Uğur Acar'ın genel yapısı, hayatı sevmesi açısından şu anki durumunun çok iyi olduğunu vurguladı.

Acar'ın ilk ziyaretçileri, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu.

BİR İKİ GÜN SONRA NORMAL SERVİSE

Nakilden sonra yüzde şişlik ve morluklar oluşması nedeniyle Uğur Acar'ın hastane yönetimi tarafından basın organlarına dağıtılan fotoğraflarında yüzü, geçici olarak mozaiklendi. Bunun normal bir süreç olduğunu belirten uzmanlar, yüzün 10'uncu günden itibaren naklin ilk günündeki haline döneceğini açıkladılar. Uğur Acar'a yüzünü veren Ahmet Kaya'nın iki kol ve bacağı nakledilen 44 yaşındaki Atilla Kavdır'ın ise yoğun bakımda bir süre daha izleneceğini belirten Prof. Özkan, "Daha ağır bir süreç geçirdi. Toparlamasını bekliyoruz. Birkaç gün sonra normal servise alacağız" diye konuştu. Kavdır'a nakledilen bacak, kılcal damarlardaki sorunlar nedeniyle alınmak zorunda kalınmıştı.

Uğur Acar'ın normal servisteki ilk ziyaretçisi, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da hastaneye gelerek, Acar ve Kavdır'ın son durumu hakkında bilgi aldı. Nakilden sonra yüzde şişlik ve morluklar oluşması nedeniyle Uğur Acar'ın basın organlarına dağıtılan fotoğraflarında yüzü, geçici olarak mozaiklendi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler