Uçak gürültüsü ölüme yol açıyor!

Uçak gürültüsüyle inme, kalp ve dolaşım yolları rahatsızlıklarından ölüm arasında bağlantı olduğu bildirildi.Basının haberine göre, Heathrow Havaalanı'na yakın bölgelerde yaşayan 3,6 milyon kişiyi kapsayan araştırma, uçak gürültüsünün en yüksek olduğu böl

Uçak gürültüsü ölüme yol açıyor!

Uçak gürültüsüyle inme, kalp ve dolaşım yolları rahatsızlıklarından ölüm arasında bağlantı olduğu bildirildi.

Basının haberine göre, Heathrow Havaalanı'na yakın bölgelerde yaşayan 3,6 milyon kişiyi kapsayan araştırma, uçak gürültüsünün en yüksek olduğu bölgelerdeki kişilerin inme, kalp ve dolaşım yolları rahatsızlıklarından hayatlarını kaybetme riskinin yüzde 10 ila 20 daha fazla olduğunu gösterdi. 

Sonuçları "British Medical Journal"da yayımlanan araştırma çerçevesinde, Sivil Havacılık Dairesi'nin 2001 yılında gürültü seviyeleriyle ilgili verilerin kullanıldığı, bu verilerin, uçak gürültüsünün 50 desibeli geçtiği Londra'nın dışındaki 9 bölge ve 12 ilçeyi kapsadığı belirtildi.

Araştırmanın yazarları, öte yandan günümüzde uçakların tasarımı ve rotalarındaki değişikliklerden ötürü buralarda daha az insanın çok yüksek gürültüden (63 desibelin üzerinde) etkilendiğini kaydetti.

ABD'de yapılan bir diğer araştırma, ülkede 89 havaalanı yakınında yaşayan kişilerin, kardiyovasküler rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye kaldırılma oranının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Bilim adamları, araştırmaların fiilen uçak gürültüsünün, kalp hastalığına ve inmeye neden olduğunu kanıtlamadığını vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler