Tuvalet ihtiyacını kusarak...

Kalın bağırsağında tıkanıklık olduğu için tuvalet ihtiyacını istifra ederek gideren 80 yaşındaki Zehra Kaymaz, kalın bağırsağına stent takılarak tedavi edildi.  Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvuran Kaymaz’ın kalın bağırsağında tık

Tuvalet ihtiyacını kusarak...
Kalın bağırsağında tıkanıklık olduğu için tuvalet ihtiyacını istifra ederek gideren 80 yaşındaki Zehra Kaymaz, kalın bağırsağına stent takılarak tedavi edildi. 
 
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvuran Kaymaz’ın kalın bağırsağında tıkanıklık olduğu ve bu tıkanıklığın tuvaletini yapamayarak istifra etmesine sebep olduğu belirlendi. Hasta, gastrointestinal sistemi ile kalın bağırsağında bulunan tıkalı bölge açılarak sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı yapan Uz. Dr. Mehmet Alpua, yaptıkları tetkik ve tahlillerde kalın bağırsakta damar tıkanıklığı olduğunu gördüklerini söyledi. 
 
Alpua, “Bu tıkanıklığın ameliyata uygun olmayan ve ameliyat yapıldığında risk oluşturabilecek bir bölgede olduğunu saptadık. Tıkanıklığı açmak için kolon stenti uygulaması yaptık. Hastamızın bu darlığa bağlı bulantı, kusma ve belirgin kilo kayıpları olmuştu. İşlemden sonra bu rahatsızlıklarının gittiğini saptadık. Hastamızın durumu şu an gayet iyi.” dedi.
 
Hastaya uygulanan stent uygulamasının diğer uygulamalardan farklı olduğunu belirten Alpua, “Hastamıza en son çıkan teknolojiyle birlikte hafızalı stent dediğimiz, içeride bağırsağın şeklini alan ve yavaş yavaş genişleyip bölgeye oturan dolayısıyla hastayı daha az rahatsız eden, daha konfor sağlayan bir sistem uyguladık. Yine aynı sistemi uygulayarak mide çıkışı obstrüksiyonu ve özofagus (yemek borusu) darlığı olanların damarlarını stent yardımıyla genişletebiliyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık