Türkiye'nin yüzme riski olan 8 ili

 Sağlık Bakanlığı'nın deniz, göl ve barajlardan alınan bin 850 su numunesine yaptığı mikrobiyolojik incelemelerden, bin 663'ü yüzme suyu yönetmeliğine uygun çıktı.  Denetim sonuçlarına göre, yüzme suyu açısından İzmir, Antalya, Muğla, Çanakkale,Bursa, Mer

Türkiye'nin yüzme riski olan 8 ili

 

Sağlık Bakanlığı'nın deniz, göl ve barajlardan alınan bin 850 su numunesine yaptığı mikrobiyolojik incelemelerden, bin 663'ü yüzme suyu yönetmeliğine uygun çıktı. 

 

Denetim sonuçlarına göre, yüzme suyu açısından İzmir, Antalya, Muğla, Çanakkale,Bursa, Mersin deniz suları genel anlamda 'iyi' çıktı. Akdeniz'de bir tek Antalya Finike Batı Yüzme alanı riskli bulundu.

 

2011 tahlillerine göre Balıkesir, Kocaeli, Yalova ve Tekirdağ ile Samsun ve Zonguldak'taki pek çok yüzme alanı riskli çıktı. Halk plajlarının kurulduğu Van gölü de yüzmeye uygun bulunmadı.

 

ŞİLE VE KADIKÖY'DE YÜZÜN

 

İstanbul, genel anlamda deniz suyu bakımından uygun bulunsa da bazı bölgelerinde suları denize girmeye elverişi çıkmadı. Büyükada, İstanbul Bakırköy ,Sarıyer, Silivri ve Arnavutköy'de bazı plajlar uygun görülmezken İstanbul Tuzla'nın geneline yakını da yüzme suyu açısından elverişli bulunmadı.

 

İstanbul Büyükçekmece, Şile, Çatalca, Kadıköy ve Beykoz'un ise genel anlamada yüzme suyu kalitesi iyi çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık