Türkiye'de ne kadar içki tüketiliyor?

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de kişi başına içki tüketiminin 1,5 litre olduğunu, dünyada ise 15 litreye kadar çıkan ülkelerin bulunduğunu söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin görüşm

Türkiye'de ne kadar içki tüketiliyor?

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de kişi başına içki tüketiminin 1,5 litre olduğunu, dünyada ise 15 litreye kadar çıkan ülkelerin bulunduğunu söyledi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun" teklifinin görüşmeleri sürüyor.
 
Temel kanun olarak görüşülen teklifin 1. Bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akraba topluluğu olan ülkelerdeki üniversitelerde öğretim üyelerinin görevlendirildiğini belirtti.
 
Geçmişte Yunus Emre Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi vakıfların, kanunla kurulduğunu hatırlatan Şimşek, Yeşilay Vakfı'nın bu şekilde kurulacağını kaydetti.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da teklifle, Yeşilay Vakfı'nın kurulmasının doğru bir uygulama olduğunu söyledi.
 
Türkiye'de kişi başına içki tüketiminin 1,5 litre, dünyada ise 15 litreye kadar çıkan ülkeler olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "TBMM Bahçe Restoran'daki alkol yasağı bütün Türkiye'ye gelecek mi?" kıyaslamasının çok doğru bir kıyaslama olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık