Türkiye'de ilk olacak!

UŞAK'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 38 yaşındaki Ahmet Kaya'nın kolları ve sağ bacağı 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a, yüzü ise Türkiye'de ilk defa yapılacak olan ameliyatla 19 yaşındaki Uğur Acar'a

Türkiye'de ilk olacak!

UŞAK'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 38 yaşındaki Ahmet Kaya'nın kolları ve sağ bacağı 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a, yüzü ise Türkiye'de ilk defa yapılacak olan ameliyatla 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledilecek.

Uşak'ta iddiaya göre 12 gün önce tren yoluna yatarak intihar girişiminde bulunan ve ağır yaralanan tekstil işçisi Ahmet Kaya'nın (38) beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, doktorlarıyla görüşen ailesi Kaya'nın tüm organlarını bağışlama kararı verdi. Bunun üzerine Antalya'dan yola çıkan özel bir ekip Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uçakla Uşak'a ulaştı. Uşak Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 3 saat süren bir operasyonla vericiden alınan iki kol, sağ bacak ve yüz kısa sürede Uşak Havaalanı'na getirildi. Antalya'ya dönüş yoluna geçen ekip 1 saat içerisinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giriş yaptı.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK 

23 yıl önce elektrik çarpması nedeniyle iki kolu ve sağ bacağını kaybeden Atilla Kavdır (34) ile bebekken çıkan bir yangında yüzünden yaralanan ve uzun süredir yüz nakli olmayı bekleyen 19 yaşındaki mermer işçisi Uğur Acar doktorlar tarafından ameliyata hazırlandı. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan ameliyata Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlık edeceği açıklandı. İki ameliyat da saat 03.30 sıralarında başladı. 

İki ameliyata Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Serdar Tüzüner, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Necmiye Hadimoğlu ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Özlenen Özkan ile çok sayıda asistan doktor katıldı.

HASTA YAKINLARI HEYECANLA BEKLİYOR

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde dün akşam saatlerinden bu yana heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan iki hastanın yakınları da gazetecilerin görüntü almaması için özen gösterdi. Hastane binasından dışarı çıkmayan hasta yakınları gazetecilerin görüşme talebini reddetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık