Türkiye'de bir ilke daha imza atıldı

 Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’de, bir hastanın başvurusu üzerine ilk defa gögüs kafesi yarılmadan ameliyat yapıldı. Normalde göğüs kafesi ya da kasığın kesilerek yapıldığı ameliyatta bu sefer doktorlar, daha basit bir işlemle hastanın kalbine

Türkiye'de bir ilke daha imza atıldı

 

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’de, bir hastanın başvurusu üzerine ilk defa gögüs kafesi yarılmadan ameliyat yapıldı. Normalde göğüs kafesi ya da kasığın kesilerek yapıldığı ameliyatta bu sefer doktorlar, daha basit bir işlemle hastanın kalbine ulaştı. Yapay kapaktaki sorunu tespit eden doktorlar, ameliyat sırasında daha az riskli bu yeni yöntemle kapaktaki açık kısımları kapattı.

 

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Göktekin, ameliyat öncesi bilgi verdi. Göktekin, “Kalbin üzerinde çok küçük bir pencere açacağız.Yapay kapağın dikildiği yerde kaçak oluşmuş. Bu kaçakları şemsiyeye benzer cihazlarla kapatacağız. İşlem ortalama 1 saat sürecek. Bu işlemi yapmazsak hastanın tümüyle göğsünün açılması gerekecek ve kapağın değişmesi gerekecekti. Fakat daha riskli olacaktı. Biz daha küçük bir riskle kapaktaki o kaçağı kapatacağız.” dedi.

2 GÜN İÇERİSİNDE TABURCU EDİLECEK

Ameliyatın ardından 2 saat sonra hastanın kendine geleceğini ve 2 gün içerisinde de taburcu olacağını belirten Göktekin, bu tekniğin Amerikalı Doktor Ziyati Cazi tarafından geliştirildiğini belirtti.

Amerikalı doktor Ziyati Cazi, ameliyatın detaylarına ilişkin açıklama yaptı. Cazi, “Kalbi açarak küçük plakları yerleştireceğiz. Kapağın etrafındaki ayrıştırmayı yapacağız. Normalde 4-5 saat süren bu ameliyat artık 1 saat sürecek ve kapakta kapatılamayan sorunlar bu yöntem ile iyileştirilecek.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler