Türk kadınları yatakta mutsuz!

Fazla kilo, sigara, erkek partnerdeki sertleşme problemi sorunların temel nedenlerinden birkaçı.Türk Androloji Derneği’nin 7 coğrafi bölgeden, 18 şehirde, 18-60 yaş ve üstü bin 217 kadınla yaptığı araştırma, kadınların yüzde 44.2’sinin cinsel fonksiyon bo

Türk kadınları yatakta mutsuz!

Fazla kilo, sigara, erkek partnerdeki sertleşme problemi sorunların temel nedenlerinden birkaçı.

Türk Androloji Derneği’nin 7 coğrafi bölgeden, 18 şehirde, 18-60 yaş ve üstü bin 217 kadınla yaptığı araştırma, kadınların yüzde 44.2’sinin cinsel fonksiyon bozukluğu sorunu bulunduğunu ortaya koydu. Araştırmanın, Türkiye çapında hem kadın cinsel fonksiyonları hem de idrar kaçırma sıklığını araştıran ilk ve tek çalışma olduğunu belirten dernek başkanı Prof. Dr. Çayan, Türk kadınların cinsel fonksiyon bozukluğu sıklığının ABD ve Avrupa ortalamasına yakın olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çayan, “ABD’de kadınlardaki cinsel fonksiyon bozukluğu oranı yüzde 43. Avrupa’da yüzde 36-42 arasında değişiyor” dedi.

TESTOSTERON AZALIYOR

Araştırmaya göre yaş arttıkça, cinsel fonksiyon bozukluğu görülme sıklığı da artıyor. Prof. Dr. Çayan, “Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da yaşla birlikte cinsel istek yaratan testosteron oranı düşüyor. Cinsel organa giden kan azımı azılıyor. Bu uyarılmayı bozulunca, orgazma giden diğer süreçler de etkileniyor” diyor. Kadınlardaki cinsel sorun ve idrar kaçırma sıklığını artıran sadece yaş değil. Kilonun da benzer etki yaptığını belirten Prof. Dr. Çayan, şöyle diyor: “Kiloyla birlikte karın içi basınç artıyor. Bu da organik bozukluklara yol açıyor. Kilolularda kolesterol, damar kireçlenmesi nedenleriyle genital organlara kan akımı azalıyor. Bu, orgazmda azalmaya yol açıyor. Vücuttaki yağ oranı artışı testosteronu pasif hale getiriyor. Uyarılmayı sağlayan testosteronu, östrojene dönüştürüyor. Testosterondaki azalma, cinsel istekte azalmaya yol açıyor.”

DÜZENLİ EGZERSİZ ŞART

Sigara da kadınlardaki cinsel sorunlara yol açan önemli faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca erkek partnerdeki sertleşme problemi kadınlarda cinsel sorunlara yol açıyor. Prof. Dr. Çayan, düzenli yapılan egzersizin cinsel fonksiyonları önemli oranda düzelttiğini hatırlatıyor.

DEPRESYON YAŞLA BİRLİKTE ARTIYOR

Araştırma kadınlardaki depresyon oranlarının da yaşla birlikte artığını ortaya koydu. Kadınların en depresif olduğu dönem 50-59 yaş arası. Prof. Dr. Çayan, “Kadınlardaki depresyon menopozla birlikte de artıyor. Kadınlardaki cinsel sorun depresyona yol açıyor ve ilişkide stres yaratıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler