Tuncelililer uzun yaşamın sırrını açıkladı

TÜİK verilerine göre 80,5 yıl ortalamayla Muğla ile birlikte yaşam süresi en uzun şehir olan Tunceli'de halk, uzun ömrün sırrının temiz hava ve doğal beslenmede olduğunu düşünüyor.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tar

Tuncelililer uzun yaşamın sırrını açıkladı

TÜİK verilerine göre 80,5 yıl ortalamayla Muğla ile birlikte yaşam süresi en uzun şehir olan Tunceli'de halk, uzun ömrün sırrının temiz hava ve doğal beslenmede olduğunu düşünüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından hazırlanan Hayat Tabloları 2013-2014 verilerine göre Muğla ile Tunceli 80,5 yıl ortalamayla insanların en uzun yaşadığı şehirler oldu. TÜİK verilerini yorumlayan Tuncelililer, uzun yaşamanın sırrını temiz hava ve doğal beslenme olduğunu söyledi.

"ORGANİK GIDALARLA BESLENİYORUZ"

Birgül Gerçek adlı vatandaş, kentte trafik yoğunluğunun olmadığını ve doğanın temiz olduğunu belirterek, daha çok organik gıdalarla beslendiklerini, bu yüzden güzel, stressiz ve mutlu yaşadıklarını ifade etti.

"TUNCELİLİLER BOL OKSİJEN ALIYOR"

Hasan Kaplan, uzun yaşamanın temiz hava ve güzel sudan kaynaklandığını anlatarak, "Tunceliler bol oksijen alıyorlar. Yeme ve içmeleri de temiz. Haliyle yaşama süreleri uzuyor" dedi.

"HAREKETLİ YAŞAMIN KATKISI VAR"

Fatma Cevahir ise, "Bunun en büyük nedenlerden biri oksijenin bol olması. Hayvansal gıdaları kendilerinin üretip, tüketmesi ve doğal olması da önemli. Yine hareketli yaşamın da uzun yaşamada katkısı var" diye konuştu.

"TOPRAKTA İLAÇLAMA YOK"

Zeynep Cevahir, Tunceli köylerinde halen fenni gübrenin kullanılmadığını belirterek, "Fideler ilaçlanmaz. İnsanlar o şekilde kullanıyor. İlaçlama ve toprakta gübreleme yok" dedi.

"İNSANLAR STRESLİ YAŞAMAZLAR"

Süleyman Aytaç isimli vatandaş ise insanların sürekli çalıştıklarını ve hareketli olduklarını anlatarak, "Yediklerini eritirler. Stresli yaşamaz ve ne yediklerini bilirler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler