Tüm tedbirlere rağmen ‘Kanserleniyoruz’

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılında 81 ilde gerçekleştirilen taramalarda Meme kanserinde %9 artış göstererek bir milyon yedi yüz bine ulaşırken, Rahim ağzı kanser taramaları da %23 oranında artarak yaklaşık iki buçu

Tüm tedbirlere rağmen ‘Kanserleniyoruz’
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılında 81 ilde gerçekleştirilen taramalarda Meme kanserinde %9 artış göstererek bir milyon yedi yüz bine ulaşırken, Rahim ağzı kanser taramaları da %23 oranında artarak yaklaşık iki buçuk milyona ulaştığı açıklandı. 
 
Kanser Daire Başkanlığı tarafından KETEM’lerde gerçekleştirilen sağlık taramalarında Türkiye’de 2013 yılı içerisinde kanser tarama sayılarında tarihi
rekora ulaşılmış ve yıllık hedef nüfusun önemli bir kısmının taramaları tamamlanmıştır. 
 
REKOR’A KOŞUYOR
Ekim 2013 tarihinde 81 ilde başlatılan kolorektal kanser taramalarına da vatandaşlarımız tarafınca kısa sürede yoğun ilgi gösterilmiş ve beş yüz binin üzerinde vatandaşımıza kolon kanseri taraması yapılmıştır. 81 ilde KETEM’lerde yapılan kanser taramaları da 2012 yılı ile kıyaslandığında Mamografi sayısı %63 artış ile iki yüz kırk bine Smear sayısı ise %40 artış ile üç yüz bine yükselerek bir rekor kırmıştır. KETEM’lerde yapılan taramalarda binlerce kanser  ve kanser öncüsü lezyon teşhis edilmiş, bu olguların meme kanserinde %75’i, serviks kanserinde de %95’den fazlası da erken evrede (Evre 0, 1 ve 2) teşhis edilmiş ve vatandaşlarımızın hayatı kurtarılmış ve pek çok ciddi tedavilerin de önüne geçilebilmiştir. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler