Trabzonspor taraftarı bu alanda da zirvede!

 Spor Toto Süper Ligi takımlarının taraftar gücünü kullanarak kan bağışı konusunda kamuoyu oluşturmayı amaçlayan Türk Kızılayı, devam eden 2014-2015 futbol sezonunda, 121 bin 593 taraftardan bağış aldı. Sezon başından bu yana en fazla kan bağışını 41 bin

Trabzonspor taraftarı bu alanda da zirvede!
 Spor Toto Süper Ligi takımlarının taraftar gücünü kullanarak kan bağışı konusunda kamuoyu oluşturmayı amaçlayan Türk Kızılayı, devam eden 2014-2015 futbol sezonunda, 121 bin 593 taraftardan bağış aldı.
 
Sezon başından bu yana en fazla kan bağışını 41 bin 696 ünite kanla Galatasaray taraftarı yaptı. Galatasaray'ı, 38 bin 13 üniteyle Fenerbahçe, 21 bin 703 üniteyle Beşiktaş ve 7 bin 772 üniteyle Trabzonspor taraftarı izledi.
 
Bu takımların ardından Bursasporlular 5 bin 30, Medicana Sivassporlular 2 bin 214,  Eskişehirsporlular bin 310, Çaykur Rizesporlular 932, Balıkesirsporlular 717, Torku Konyasporlular 633, Gaziantepspor 322, Akhisar Belediyespor 311, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyessporlular 261, Gençlerbirliği taraftarları 200, Mersin İdmanyurdu taraftarları 188, Kardemir Karabüksporlular 179, Kasımpaşalılar 91 ve İstanbul Başakşehirliler 21 ünite kan bağışında bulundu.
 
Lig sonunda, kan bağışında ilk üç sırayı alan takım Kan Bağışı Ligi Kupası'yla ödüllendirilecek.
 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kan Bağışı Ligi Projesi'nin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 
 
Futbolun en çok sevilen sporların başında geldiğini belirten Akar, "Kızılay tarafından taraftarlara yönelik gerçekleştirilen proje ilgi gördü. Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla kan bağışında da sürüyor" dedi. 
 
Türk Kızılayı olarak 2014-2015 futbol sezonunun başından bu yana 121 bin 593 taraftardan kan bağışı aldıklarını ifade eden Akar, en fazla kan bağışı yapan takım taraftarlarının başında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un geldiğini bildirdi.
 
Ligde devam eden şampiyonluk yarışının kan bağışında da yaşandığına dikkati çeken Akar, "Aynı çekişmenin burada da yaşanmasından memnunuz" ifadesini kullandı. 
 
"Bu çekişmeden hayırlar doğuyor" diyen Akar, Türkiye'deki bütün takım taraftarlarını kan bağışına davet etti. 
 
Akar, Kan Bağışı Ligi Projesi'ne destek veren binlerce takım taraftarına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler