Trabzonlu aile hekimlerinin isyanı

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraydın, aile hekimliği uygulaması sırasında sorunlar yaşadıklarını ve sorunlarla boğuşurken yalnız bırakıldıklarını söyledi.  Trabzon Tabip Odası Başkanlığı yöneticiler tarafından Trabz

Trabzonlu aile hekimlerinin isyanı

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraydın, aile hekimliği uygulaması sırasında sorunlar yaşadıklarını ve sorunlarla boğuşurken yalnız bırakıldıklarını söyledi.

 

Trabzon Tabip Odası Başkanlığı yöneticiler tarafından Trabzon'da bir restoranda kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan TRAHED Yönetim Kurulu Başkan Dr. Hasan Eraydın “5 Ocak 2011 itibariyle ilimizde uygulamada olan Aile Hekimliği’nin 2. yılı bitmiş olup 3. yılına girilmiştir. Öncelikle bu süre içinde çok üst düzeyde özveriyle çalışan Aile hekimi arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu süre içinde desteklerini esirgemeyen Trabzon Tabip Odası’nın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu yeni ve köklü değişiklik getiren uygulama ile ilgili olarak sorunlar yaşanacağını biliyorduk. Ancak sorunlarla boğuşurken sahada yalnız kaldık. İdarecilerimizden yeteri kadar destek bulamadık ama yine de sağladıkları katkılar için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Ülke genelindeki sorunlar dışında ilimize özgü sorunlarla ilgili olarak idarecilerimize Trabzon Aile Hekimler Derneği (TRAHED) olarak çözüm önerileri sunduk ama nafile çünkü bakış açımız farklıydı” diyen Eraydın “Geçen zamana baktığımızda ilimiz adına söylenecek iyi şeyler çok az. Oysaki TRAHED olarak bütün idarecilerimize yardımcı olmak için azami çaba sarf ettik. Buna karşılık görüşmeler ve yazışmalarla aşamadığımız sorunlar oldukça fazla. Mesela Tıbbi atık mevzuatı belli iken Aile Hekimlerini mevzuat dışı başka kategorilere koyarak mevzuata aykırı olarak fahiş fiyat belirlemek Aile Hekimleri’ne bakış açısının bir ürünüdür. Halkına daha iyi hizmet sunmak için laboratuvar hizmetlerine ihtiyacı olan Aile Hekimlerinin temsilcisi olarak, kurdukları ve destekledikleri Trabzon Aile Hekimleri Derneğinin (TRAHED) bu alandaki girişimleri o dönemin idarecileri tarafından çözümsüz bırakılarak sahada sunulan hizmetin aksamasına sebep olunmuştur. Çeşitli nöbetler, mevzuata aykırı görevlendirmeler ve pek çok problem yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

AİLE HEKİMLERİ DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Trabzon’dan sonra uygulamaya geçen iller her konuda bizden çok fazla yol aldığını kaydeden Eraydın, “Bunca problem yanında 25 Mayıs ve 30 Aralık 2010 tarihlerinde yayınlanan yönetmelikler tam bir facia olarak karşımıza çıkıyor. Son yönetmelik Hekimlik onurunu ayaklar altına alacak nitelikte. Her şeyden önce Anayasamızın 10. maddesinde hüküm altına alınan ‘Kanun önünde Eşitlik’ ve ‘Hizmetten eşit faydalanma’ ilkelerine aykırılık teşkil eden bu yönetmelikler ülkemizde yıllardır uygulanmaya çalışılıp bir türlü uygulanamayan ve yapılan anketlerle halkımız tarafından memnuniyetin çok fazla olduğu tespit edildiği açıkken ‘Aile Hekimliği Uygulaması’ artık uygulanamaz hale getirmiştir. Bununla mücadelemiz 25 Mayıs sonrası yönetmeliğe açılan dava ile başladı. Yeni yönetmelik için dava dosyası da hazır. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak birkaç gün içinde dava açılacak. Artık yeter diyeceğimiz bir takım yasal eylem planlarını da devreye sokacağız. Çünkü biz hekimlik yapmak istiyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasından sonra Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, TRAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Eraydın’a plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık