Trabzon'da vakıf üniversitesi!

Trabzon’un hem devlet Hem vakıf üniversitesi hakkı..! Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Trabzon’un adı ne olursa olsun vakıf üniversitelerine ihtiyacı olduğunu belirtti. Revi “Hatta ikinci bir devlet üniversitesi için de bütün şehir dinamikler

Trabzon'da vakıf üniversitesi!

Trabzon’un hem devlet Hem vakıf üniversitesi hakkı..!

 

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Trabzon’un adı ne olursa olsun vakıf üniversitelerine ihtiyacı olduğunu belirtti. Revi “Hatta ikinci bir devlet üniversitesi için de bütün şehir dinamikleri harekete geçmeli “dedi.

 

Revi, Avrasya Üniversitesi’nin il özel idaresinden kiraladığı Pelitli’deki eğitim binasının, irtifa hakkı talebinde bulunduğunu doğrulayarak “Bu talep bize geldi, Avrasya’nın söz konusu müracaatı oldu. Bizde ilgili komisyonlara bu müracaatı inceletiyoruz. Olayın hukuksal yasal boyutları enine boyuna araştırılacak gereği yapılacak” dedi.

 

TAŞIN ALTINDA ELİMİZ VAR

 

Revi, Avrasya Üniversitesinin geldiği bu aşamada vakfın mütevelli heyetinin talep ettiği her isteği, taşın altına ellerini sokarak yerine getirdiğini belirterek “Vakfın bizden birçok talebi oldu. Bunu vakıf yöneticileri çok iyi biliyor. Hepsini de bütün yasal imkanlarımızı kullanarak yerine getirdik. İstedik ki Trabzon bir vakıf üniversitesine kavuşsun. Son olarak Vakıf meclise, binanın irtifa hakkının da kendisine verilmesini istedi. YÖK’ün böyle bir talebi olduğunu belirterek. Bizde talebi aldık. Komisyonlara havale etti. Komisyondaki arkadaşlarımız kılı kırk yarıyor. Talebi yasal bir zemine oturtmaya çalışıyor. Bu konuda il genel meclisi, elbette Trabzon’un yararına bir karar vermeyi düşünür. Ancak yasal çerçeve içerisinde, bu anlamda kimsenin kuşkusu olmasın yasaların yönetmenliklerin ihale şartnamelerinin bize verdiği her türlü avantajı Avrasya için kullanacağız. Yine hatırlatmakta fayda var bir karar alırken yarın bu kararın tartışılmaması gerekiyor. Bunu da düşünüyoruz.”  Dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık