Trabzon'da Uluslararası hasta bölümü açıldı

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uluslararası Hasta Bölümü açılarak hizmet vermeye başladı.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, beraberindekiler ile birlikte Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyarette

Trabzon'da Uluslararası hasta bölümü açıldı

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Uluslararası Hasta Bölümü açılarak hizmet vermeye başladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, beraberindekiler ile birlikte Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyarette bulundu.

Ziyarette medikal firmalarının sorunlarını gündeme getiren Başkan Hacısalihoğlu, oda üyesi medikal firmaların zor koşullarda hizmet vermekte olduklarını belirterek sağlık sektöründe çalışmaların aksamaması için çözüm çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı. Medikal sektörü ile sağlık sektörünün iç içe olduğunu belirten Hacısalihoğlu, sorunları bir rapor halinde hastane yönetimine ilettiklerini ve çözüme destek beklediklerini kaydetti.

Hastane Yönetici Uzman Doktor Abdullah Cantürk, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 95 bin metrekare alana kurulu, 600’ü aşkın yatak kapasitesi ve 2500’ün üzerinde çalışanı ile bölgede önemli bir sağlık merkezi olduğunu söyledi. . Hastanenin sağlık hizmetlerini sağlarken medikal firmalardan hizmet satın alındığını ifade eden Cantürk, “ Medikal firmaların zorluk içinde hizmet verdikleri bir gerçek. Ama bu konuda en az sorunlu hastanelerden biri Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir“ şeklinde konuştu.

2-004.jpgULUSLARARASI HASTA KABUL BÖLÜMÜ

Toplantının ardından TTSO heyeti ve Hastane yönetimi, uluslararası hasta kabul bölümünü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Başkan M.Suat Hacısalihoğlu,son dönemde yapılan çalışmalar ile uluslararası sağlık turizminde Türkiye’nin önemli bir potansiyel yakaladığını, bu kapsamda Trabzon’un da bulunduğu coğrafyada komşu ülkelere hizmet sunma gayreti içinde bulunduğunu söyledi.

Sağlık turizmi konusunda Türkiye’de illerin yarış içerisinde olduğunu belirten Hacısalihoğlu, “Trabzon sahip olduğu güçlü altyapı ile ülkemizin en önemli sağlık merkezlerimizden biridir. İl olarak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde gelecekte uluslararası alanda sağlık hizmeti sunabilen güçlü bir merkez olacağız. Burada Kanuni eğitim ve araştırma hastanemizde açılan uluslararası hasta kabul bölümünü önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu adımlar zamanla daha da gelişecektir. Altyapımız güçlü olduğu kadar, akademik kadrolarımız, doktor kadrolarımız ve sağlık çalışanlarımızın yüksek tecrübeleri ile bu sektör doğru yönlendirildiği takdirde büyük başarılar elde edecektir. Oda olarak bu potansiyeli doğru yönde geliştirmek için gayretlerimiz var” diye konuştu.

Hastane müdürü Uzman Doktor Abdullah Cantürk, açılan uluslararası hasta kabul bölümünde yabancı tercüman da görevlendirildiğini, yirmi dört saat hizmet verildiğini belirterek, “Hastanemize acil olarak gelen yabancı turistlerin tedavileri bu bölümde sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler