Trabzon'da modern ve geleneksel tıp buluştu

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde Natural Clinic Sağlık Merkezi  açılışı gerçekleştirildi.     Başhekim DR. İlhan Günaydın’ın sahibi olduğu kliniğin açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Şalpazarı  Kaykmakamı Cafer Sönmez ‘in

Trabzon'da modern ve geleneksel tıp buluştu
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde Natural Clinic Sağlık Merkezi  açılışı gerçekleştirildi.  
 
Başhekim DR. İlhan Günaydın’ın sahibi olduğu kliniğin açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Şalpazarı  Kaykmakamı Cafer Sönmez ‘in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılışta açıklamalarda bulunan Başhekim Dr. İlhan Günaydın, Sağlık Merkezi ile  ilgili bilgi verdi.  Kliniğin tamamlayıcı tıp alanının kullanıldığı bir merkez olduğunu kaydederek “Modern tıpla beraber tamamlayıcı tıbbı bir arada kullanacağız.
 
20 yıllık modern tıp hekimliği yaptım ve son 10 yıldan beride tamamlayıcı tıp alanında kurslar alıyordum ve artık bunlarında sonuna geldik bir merkez açmak vesil oldu. Ve farklı bir branş bölgemizde yok. En yakın Samsun’da var o yüzden bir bakıma Nöralterapi’yi buraya getirmekten sizlere bir farkındalık oluşturmaktan dolayı son derece mutluyum inşallah bunun başını ben çekmiş olacağım ve hızlıca nöral terapi uzmanları bölgemizde çoğalacak. “ ifadelerini kullandı.
 
1-969.jpg
 
Nöral terapi hakkında da bilgilendirme yapan Günaydın “Binde dörtlük lidokain ve binde birlik Prokoin dediğimiz lokal anestezi  materyalleri kullanarak vücudun çeşitli özel noktalarına enjekte ederek vücutta bir resetleme yapıyoruz. Tabiri caizse ve bu uyarıyı alan vücut regülasyona girerek kendi kendini iyileştiriyor. Dışardan fazla bir ilaç vermeden vücudun kendi mekanizmalarını faaliyete geçirerek tedavi saplamış oluyoruz. Bu tedavi 2000’li yıllardan beri hocam Prof. Hüseyin Nazlı Kol tarafından Türkiye’ye taşınmış ve onun öncülüğünde nöral terapistler yetişmektedir. 15 yıldan beri İstanbul’da ve çeşitli illerde uygulanmakta ve Trabzon’da ilk olacak. Başta migren ve ağrılı hastalıklar olmak üzere pek çok alanda nöral tedavi kullanılıyor.
 
Çok fazla vakit almamak için ayrıntılara girmeyeceğim. Onun haricinde bakanlığımız tamamlayıcı tıpa son derece önem veriyor. Ve bu alanda tamamlayıcı tıp alanında genelgelerinde hazırlandığı bizde bu genelgeler doğrultusunda sertifikalarımızı aldık. Hacamat sertifikamız, sülük sertifikamız, nöraminal terapi, eklem içi enjeksiyonlar bunları da kliniğimizde uygulayacağız. Sebat sporun süper lige çıkmasıyla beraber başlayan bir spor hekimliği çalışmalarım vardı.
 
Ayrıca spor sağlığı üzerine burada çalışmalarız da olacak. Aslında en önemli noktalarımızdan bir tanesi de nöral terapi sadece hastalarda kullanılmıyor. Esas anti- Aging olarak kullanılıyor. Yani sağlıklı yaşam nasıl olur. Vücudumuza nasıl sağlıklı hale getirebiliriz. Kanser ve diğer hastalıklara karşı nasıl koruna biliriz bu alanda da nöral terapi çok etkili bir şekilde kullanıyoruz. Öncelikle hastalanmayı önlemek ve daha sonra hastalanmışları tedavi etmek amacımız ve tamamlayıcı yöntemlerle sloganımızı da oluşturduk sağlığınızı tamamlayın." dedi.
 
2-414.jpg
 
Dr. Günaydın’ın ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de açıklamalarda bulundu. Türkmen, geçmişte doğal tedavilerin olduğunu hatırlatarak “Gençler bilmez, yıllardır sülükler unutuldu. Benim dedem de eskiden sülükler alıp sağlığı için kullanırdı. İlhan bey yıllardır bu memlekete hizmet eden önemli bir isim. Umarım bundan sonrası hem onun hem de vatandaşlarımız adına hayırlı olur.” dedi.
 
Haber: Hidayet Şen 
 
3-204.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık