Trabzon'da kanser istatistikleri korkutuyor

Her yıl binlerce kişinin kanserden hayatını kaybettiği Karadeniz Bölgesi'nde 4 Şubat Dünya Kanser günü kutlaması gerçekleştirilecek.Ancak Trabzon, Rize,  Giresun ve Artvin Gümüşhane ve Bayburt illerinde kanser vakaları ve kanser hastalığından ölümler her

Trabzon'da kanser istatistikleri korkutuyor

Her yıl binlerce kişinin kanserden hayatını kaybettiği Karadeniz Bölgesi'nde 4 Şubat Dünya Kanser günü kutlaması gerçekleştirilecek.

Ancak Trabzon, Rize,  Giresun ve Artvin Gümüşhane ve Bayburt illerinde kanser vakaları ve kanser hastalığından ölümler her geçen gün artmaya devam ederken 2006 yılında hazırlanan erkek ve kadın kanser istatistikleri korkutucu bir boyutta idi. Günümüzde ise  Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Kanser Hastalığı ve Kanserle Mücadele” kapsamında kampanyalar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendirme çabaları da sonuçsuz kalırken binlerce hayat bu hastalık yüzünden son bulmaya devam ediyor. Dünya genelinde artış gösteren vakaların Karadeniz bölgesinde de artması yeni istatistiklerin de bu yönde olacağının işareti olarak görülüyor.

Trabzon ilinde 2006 yılında hastane arşivlerinden elde edilen verilere göre:

Kadınlarda; Meme kanseri %18, Mide kanseri %10.4, Kolon-rektum kanserleri %8.0, Kemik iliği % 6.3, Troid bezi kanseri %4.6, Akciğer - bronş kanserleri %4.4 oranında tespit edilmiştir. grafik1.jpg

Erkeklerde; Akciğer - Bronş kanserleri %27.4, Mide kanseri %9.3, Prostat bezi kanseri %8.6, Mesane kanseri %6.9, Kolon- rektum kanserleri %6.2 oranında tespit edilmiştir.

grafik2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık