Trabzon'da Kalp Hastalığı için anlamlı etkinlik

Medical Park Karadeniz Hastanesi çalışanları ve yönetiminden "Kalp Haftasında" anlamlı etkinlik.Kalp sağlığı noktasında toplumsal farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak amacıyla Medical Park Karadeniz Hastanesi "Kalbini koru sevdikleri

Trabzon'da Kalp Hastalığı için anlamlı etkinlik

Medical Park Karadeniz Hastanesi çalışanları ve yönetiminden "Kalp Haftasında" anlamlı etkinlik.

Kalp sağlığı noktasında toplumsal farkındalığı artırmak ve sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak amacıyla Medical Park Karadeniz Hastanesi "Kalbini koru sevdiklerinle yaşlan" sloganı ile anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Etkinliğe başta hastane genel müdürü Celal Uzun, Başhekim Gürbüz Yuluğ, Genel Müdür Yardımcısı Turan Saka, Kardiyolog Zeytin Acar, Kardiyoloji-KVC ekibi, hastane çalışanları ve daha önce Medical Park Karadeniz Hastanesinde tedavi görüp sağlığına kavuşmuş olan hastalar da katıldı.

Hastane önünden başlayarak Atapark'a kadar kalp şeklindeki uçan balonları ve kalbini koru sevdiklerinle yaşlan, yazılı tişörtleri ile yürüyen grup parkta etkinlik için gelen tüm misafirleri ile birlikte anlamlıl bir gün geçirdiler.

img_3175.jpg

Kardiyolog Zeydin Acar, Kalp hastalıklarına yakalanmadan önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, "Burada amaç, kalp damar hastalıklarına dikkat çekmektir. Yapılan araştırmalarda geçirilen kalp krizlerinde, gelişmiş toplumlardaki hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve aşırı stres, kalp hastalıklarını tetikleyen en önemli unsurların başında gelmektedir." dedi.

Uzm. Dr. Zeydin Acar, "Ülkemizde her üç kişiden biri kalp damar hastalıklarından hayatını kaybetmektedir. Geçen yıl 150 bin üzerinde insanın ülkemizde kalp hastalığına yakalandığını görüyoruz. Kalp ölümleri, kalp damar yapısı ile ilgili hastalıklara ve bunların zamanında tedavi edilememesine bağlıdır. Sigara yaşının düşmesi, obezitenin artması, hareketsiz ve kalitesiz yaşam nedeniyle genç yaşlarda da ölümler meydana geliyor" şeklinde konuştu.

Acar, "kalbimiz için, yeni bir başlangıç yaparak sigara bırakmak, aşırı kilolardan kurtulmak, spora başlamak, tansiyon ve şekeri düzenleyerek daha sağlıklı bir hayat sürmemiz ve kalp sağlığımızı bozacak ne yapıyorsak bunları geride bırakmamız için 'Kalp Haftası' bir fırsat olacaktır" dedi.

img_3171.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık