Trabzon'da eylem planı!

Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan Obezite, son yıllarda Türkiye’de hızla artış gösterirken, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu nedenle bir program düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü ile KTÜ önderliğinde gerçekleştiri

Trabzon'da eylem planı!

Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan Obezite, son yıllarda Türkiye’de hızla artış gösterirken, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu nedenle bir program düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile KTÜ önderliğinde gerçekleştirilen ve başkanlığını İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tahsin Akyüz’ün yaptığı toplantıya Trabzon’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bazı özel sektör temsilcileri de katkı sağladı.

Bu birimlerin katkılarıyla Trabzon’da oluşturulan ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu’ geçtiğimiz günlerde 112 Acil Servis Toplantı Salonunda bir kurul toplantısı gerçekleştirdi.

 

Toplantıda konuşan Kurul Başkanı Akyüz, ülkemizde son 10 yılda obezite oranının arttığını ve bu oranın kadınlarda %65, erkeklerde ise %30 oranında meydana geldiğini belirtirken, buna sebep olarak; “fiziksel aktivitenin azalması, beslenme alışkanlıklarının değişmesine bağlı lezzetli ve yağ içeriği yüksek gıdalarla beslenme, fast food türü gıdaların tüketiminin artması” gösterildi.

 

KTÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gamze Çan, sağlık politikalarının sadece teşhis-tedaviye yönelik olmamakla birlikte, hastalığa sebep olan birçok faktörün bulunup önlenmesi gerektiğini ifade ederken, İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Mehtap Kaya’da ‘Dünyada ve ülkemizde obezitenin durumu, sebepleri, tarihçesi ve obeziteden korunma yolları’ hakkında sunumunu yaparak, obezite tedavisindeki yöntemler hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

Toplantı sonunda Trabzon ilinde yurtta kalan üniversite öğrencilerinin taranması ve bu konuda proje ve seminer çalışması yapılması kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler