Trabzon'da bir ilk

  Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. İzzettin Kahraman, kapalı ameliyatla aynı anda 13 yaşındaki yeğeninin 18 cm boyundaki dalağını ve safra kesesini alarak Trabzon'da bir ilke imza attı

Trabzon'da bir ilk

 

 

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. İzzettin Kahraman, kapalı ameliyatla aynı anda 13 yaşındaki yeğeninin 18 cm boyundaki dalağını ve safra kesesini alarak Trabzon'da bir ilke imza attı.

İlk kez gerçekleştirilen ameliyatın başka bir özelliği de 13 yaşındaki İdil Sila Kahraman'ın doktor amcası İzzettin Kahraman tarafından ameliyat edilmiş olması oldu. Ameliyatın ardından dikişlerini aldıran Sıla, çok başarılı bir operasyon geçirdiğini ifade ederek amcasına dua ettiğini ifade etti.

Dr. Kahraman, yeğeninin dalağı kandaki kırmızı hücreleri sürekli yıktığı için kansızlık yapmasından ötürü safra kesesinde taş oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Yeğenim 13 yaşında olmasına rağmen 18 cm dalağı vardı. Pediatrik hematoloji hocalarımızla görüştük. Onların önerileriyle hareket ettik. Hem dalağın hem de safra kesesinin alınması gerektiği endikasyonu korudular. Bunun için bu ameliyatı gerçekleştirdik. Aslında bu ameliyatı Trabzon'da yapabilmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz."

Hastanelerinde böyle ameliyatlar yapabildiklerini anlatan Kahraman, şunları söyledi: "Ben çocuk cerrahı değilim, genel cerrahi uzmanıyım. Benim branşıma girmez ancak Trabzon'da bu şekilde küçük bir çocukta böyle bir ameliyat daha önce yapılmamıştı. Bunun için Trabzon'da değil bütün Türkiye'de benim tanıdığım hocalarımla görüştük. Bu ameliyatın Trabzon'da olabileceği önerisinde bulundular. Bizde onların önerilerini dikkate alarak birazda işin içine profesyonelliğimizi katarak bizim hastanemizde bu ameliyatı gerçekleştirdik."

Dr. Kahraman, dünyada yapılan ameliyatların Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yapılabildiğine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Yeğenimin aynı anda kapalı ameliyatla hem dalağını hem de safra kesesini aldık. Çocuklarda bu tür ameliyatlar yapılıyor ancak benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de aynı anda hem dalağı hemde safra kesesi alınan merkezler çok az. Doğu Karadeniz'de bir ilk oldu. Normalde yetişkinlerde kapalı olarak dünyada yapılan ameliyatların hepsini Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapabiliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık