Trabzon gribe teslim!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastanenin göğüs yoğun bakım ünitesindeki hastaların tümünün grip hastası olduğunu, bu hastaların diğer hastalarla yatmadığını bildirdi.Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, bugün

Trabzon gribe teslim!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastanenin göğüs yoğun bakım ünitesindeki hastaların tümünün grip hastası olduğunu, bu hastaların diğer hastalarla yatmadığını bildirdi.

Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı medya organlarında Farabi Hastanesi ile ilgili yayınlanan haber üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

Şu anda Farabi Hastanesi göğüs yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların tümünün grip hastası olduğuna dikkati çeken Özlü, "Grip hastaları diğer hastalarla yatmamaktadır. Bu ünite ayrı havalandırması olan, izole bir ünitedir. Dolayısıyla diğer hastalarla temas ve onlara bulaşma riski söz konusu değildir. Ayrıca grip tanısıyla ve komplikasyonlarıyla yatmakta olan bu hastaların bulaştırıcılık süreleri genellikle bize gelinceye kadar geçmiş bulunmaktadır. Bilindiği gibi gribin bulaştırıcılık süresi sınırlıdır" ifadesini kullandı.

Özlü, grip mevsiminde olunduğunu da kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de mevsim gribi olgularımızdan H1N1 yanında H3N2 vd grip virüsü suşları izole edilebilmektedir. Bu tip tür tayinleri araştırma amaçlı olup hastaların teşhis ve tedavisi için gerekli değildir. Tüm olgularımız mevsim gribi olgularıdır, bunların dışında anormal bir durum yoktur. Grip olgularının çoğu hafif ve sorunsuz olarak atlatılmaktadır. Komplike olan, gribe bağlı zatürree ve solunum yetmezliği gelişen olgular ise çevre sağlık kurumlarından hastanemize gönderilebilmektedir. Hastanemiz, kapasitesi ve olanakları ölçüsünde bu hastalara her türlü tanı ve tedavi hizmetini standartlara uygun vermektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler