Trabzo'dan hangi kanser türü fazla

İzmir Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Doç. Dr. Sultan Eser, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki kanser türlerinin değişkenlik gösterdiğini, sigara bağımlılığının yüksek olduğu İzmir'de akciğer kanserine, tuzlanmış ya da tütsülenmiş balık tüketiminin çok olduğ

Trabzo'dan hangi kanser türü fazla

İzmir Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Doç. Dr. Sultan Eser, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki kanser türlerinin değişkenlik gösterdiğini, sigara bağımlılığının yüksek olduğu İzmir'de akciğer kanserine, tuzlanmış ya da tütsülenmiş balık tüketiminin çok olduğu Trabzon'da mide kanserlerine sıklıkla rastlandığını açıkladı. 

 
Doç. Dr. Eser, 1992'de İzmir'de Kanser Kayıt Merkezi'nin veri toplamaya başladığını, kanser ve sebepleri konusunda örnek çalışmalara imza attığını, ardından Türkiye'nin diğer illerinde de kayıt merkezleri kurulduğunu belirtti. 
 
İzmir, Eskişehir, Erzurum, Bursa, Edirne, Antalya, Trabzon ve Samsun'daki kayıt merkezlerinde elde edilen verilerin bölgelere göre kanser çeşitliliği hakkında fikir verebileceğini anlatan Doç. Dr. Eser, merkezlerde üniversite ve hastanelerin işbirliği ile verilerin toplandığını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık