Tiryakiye 'kara' haber

Açık havada sigara içilen alanlarda kısıtlamaya gidilirken, paketlerde de ‘kara’ döneme geçiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tütünle mücadelede yeni yasaklar ve denetimlerin bir an önce başlaması talimatı verdiğini ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet M

Tiryakiye 'kara' haber
Açık havada sigara içilen alanlarda kısıtlamaya gidilirken, paketlerde de ‘kara’ döneme geçiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tütünle mücadelede yeni yasaklar ve denetimlerin bir an önce başlaması talimatı verdiğini ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu çerçevede sigara paketlerinin kararacağını, marka isimlerinin de kodlanarak satılacağını söyledi. Müezzinoğlu, 2014-2018 Tütünle Mücadele Strateji Raporunun son halinin hazırlandığını ve Başbakanlığa gönderildiğini belirtti. Milliyet’te dün yer alan habere göre, sigaraya ilişkin yeni yasaklar ve denetimlerin 1 Ekim 2014’te paket düzenleme olarak başlayacağı öğrenildi. Kanuni ve yasal düzenlemeler yetişemezse uygulama tarihinin en geç 1 Ocak 2015 olarak belirlendiğini söyleyen Müezzinoğlu, “Sigara paketleri tek ve düz renk olacak. Markaları ve amblemleri silinecek. Sigaralar isimleriyle değil numaralı kod isimleriyle satılacak. Böylelikle sigara paketleri çocuklar için cazip bir algı oluşturmayacak. İletişim uzmanları kara paket üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Biz 1 Ekim’de uygulamaya başlarız kim dava açarsa açsın” dedi.
 
POLİS DENETLEYECEK    
Yeni yasak paketinin hastane ve okul bahçesi, cafe ve restoranların açık bölümlerini de kapsayacağını belirten Müezzinoğlu, “Nargile kafeler dahil, yiyecek içecek hizmeti veren mekânların açık alanlarında, sigara içmek kısmen yasaklanacak. Açık alandaki masaların sadece 4’te 1’i sigara içenler için ayrılacak. Bu yasal zorunluluk olacak. Sigara denetimleri kaymakamlıklardan alınarak valiliklere verilecek. Böylelikle zabıta yerine polis sigara denetimi yapacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler