THY meme kanserine dikkat çekecek

TÜRK Hava Yolları filosunda yer alan Boeing 737-800 tipi 'Bolu' adlı yolcu uçağının gövdesine Meme Kanseri'ne dikkat çekmek amacıyla pembe kurdele çıkartması yapıştırıldı. Bir ay boyunca uçağın gövdesinde duracak kurdele ile her 8 kadında bir görülen meme

THY meme kanserine dikkat çekecek
TÜRK Hava Yolları filosunda yer alan Boeing 737-800 tipi 'Bolu' adlı yolcu uçağının gövdesine Meme Kanseri'ne dikkat çekmek amacıyla pembe kurdele çıkartması yapıştırıldı. Bir ay boyunca uçağın gövdesinde duracak kurdele ile her 8 kadında bir görülen meme kanseriyle ilgili bilinçlendirme gerçekleştirilecek.
 
Projeye geçen yıl başladıklarını söyleyen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve aynı zamanda Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Sözcüsü Dr. Eda Küçüktülü, kemoterapi gören bir hastalarının bu konuda ön ayak olduğuna dikkat çekti:
 
"Bizim genç bir hastamız vardı. Ailesinde meme kanseri bulunmasına rağmen tedavide geç kalmıştı. Ağrıları nedeniyle morali çok bozuktu. O hep ‘Uçağa bindiğimde gök yüzü beni çok rahatlatıyor’ diyordu. Kemotropi odalarını gökyüzü fotoğraflarıyla donatsak diyordu. THY yetkilileri ile konuştuk. Pilotlar çektikleri fotoğraflarla bize destek verdiler. İlk sergimizi Trabzon Havalimanı’nda açtık. Ne yazık ki hastamızı da kaybettik. Ama onun verdiği umutla bir çok kadınımız bilinçlendi”
 
THY ile başladıkları bu kampanyayı geliştirerek bu yıl gökyüzüne taşıdıklarını belirten Doktor Küçüktülü, pembe kurdeleyi gökyüzüne taşıyarak daha fazla insana ulaşacaklarını söyledi.
 
21 EKİM’DE ÖZEL UÇUŞ YAPILACAK
 
THY'nin pembe kurdeleli uçağı önce 21 Ekim'de Antalya'da yapılan kongreye doktorları götürecek. Bu uçuşta yolculara dağıtılacak broşürlerle ve doktorlar ile bilinçlendirme yapılacak. Arkasından uçak 9 Kasım'da Saraybosna'ya uçacak. Burada farkındalık amaçlı doktorların katılımıyla halkın bilinçlendirilmesi planlanıyor.
 
THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, bu uçuşlarda kabin memurlarının da pembe kurdeleyi yakalarında taşıyacaklarını söyleyerek, "Meme kanseri her 8 kadında bir, erkeklerde ise 100 kişide bir görülüyor. Büyük bir kitleye hitap ettiğimizi onlarında iletişiminde olduğu herkes artı yolcularımız ne kadar dikkatlerini çekebilirsek o kadar önemli" diye konuştu.
 
ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ
 
Meme kanserinin korkulacak bir hastalık olmadığını belirten Dr. Küçüktülü, "Aslındra erken teşhis çok önemli. Kanserden korkmayalım. Farkındalığımızı arttıralım, pembe kurdelelere sahip çıkalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler