Terliyken bunu sakın yapmayın!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları UzmanıOpr.Dr. Cevdet İzmirli, sıcakların bastırdığı bugünlerde vücudun ısı dengesini sağlamakiçin terlemenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Baş, yüz ve alın terliyken, serinlemek için dökülen soğuk suyun yüz felcini tetikle

Terliyken bunu sakın yapmayın!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları UzmanıOpr.Dr. Cevdet İzmirli, sıcakların bastırdığı bugünlerde vücudun ısı dengesini sağlamakiçin terlemenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
 
Baş, yüz ve alın terliyken, serinlemek için dökülen soğuk suyun yüz felcini tetikleyebileceğini vurgulayan İzmirli, “Buhatanın çarşı pazarda, sokakta sık sıktekrarlandığını görüyoruz. Terleyen insanlar serinlemek için başlarına soğuk ya da bozlusu döküyor. Bu son derece yanlış bir davranış. Ani ısı değişikliği yüz felcine sebep oluyor. Ayrıca üst solunum yolu hastalıklarını da tetikliyor.” uyarısında bulundu.
 
Terlemeyi ve sıcak havanın etkisini azaltmak için şapka takılabileceğini, ayrıca açık renkşemsiye de kullanılabileceğini dile getiren Opr.Dr. İzmirli, doğru giyinmenin de bir sıcaktankorunma yöntemi olacağını belirtti. İzmirli, sıcak havada çok terleyip bunalmamak için teri emen ve hava alan pamuklu giysiler ve serin tutan keten kumaşlar tercih edilmesini önerdi.
 
KLİMA 24 DERECEDE ÇALIŞMALI
 
Yine terliyken klimalı ortamlara girilmesinin de sakıncalı olduğunu vurgulayan İzmirli, “Klimalıortamlara girerken terimizi silmeli ve kuru giysilerle klimalı ortamlarda bulunmalıyız. Bu aradaklimanın derecesi de çok önemli. Yaz aylarında klimayı 17-19 derecelerde çalıştıran var. Bu doğru değil. Klimanın en uygun derecesi yaz aylarında 24 derece olması gerekir. Bu ısı düzeyi güzel, hasta etmeyen bahar gibi bir serinlik sağlar. İç ve dış ısı ortamında uçurum oluşturmaz. Bu da üst solunum hastalıkları ve yüz felci gibi bir çok hastalıktan korur.”bilgisini verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler